4 Haziran 2011 Cumartesi

Yasam tarzi duzenlenmeli

Yağ emme işlemini uygulamak için kişinin sağlıklı olması aranan ilk koşuldur. Dolayısıyla, kişinin tıbbi geçmişi ve sahip olduğu hastalıklar hassasiyetle sorgulanmalıdır. Sistemik bir hastalık durumunda ise, hastanın doktoru ve ameliyatta bulunacak olan anesteziyoloji uzmanıyla görüşülerek, işlemin yapılabilirliği ve alınacak önlemler kararlaştırılmalıdır. Kan pıhtılaşmasını etkileyen ilaçlar örneğin aspirin, işlemden en az iki hafta önce kesilmelidir, aksi taktirde aşırı kan kaybı, kan toplanması ve aşırı morarma olabilir. Bunların bir kısmı geçici olsa da kan toplanması, yani hematom oluşumu, istenmeyen neticelere sebep olabilir. Bir takım bitkisel ürünler de kanama eğilimi yapabilir. Böyle bir durumda hastanın hekimine danışması ve bu maddelerin kullanımını kesmesi gerekmektedir. Bazı önemli hastalıklar vardır ki bu durumlarda kullanılan pıhtı önleyici ilaçlar kesilemez. Böyle bir durumda liposuction yapılmaması gerekir.

YENİDEN OLUŞUR MU?
Genellikle vücuttaki yağ hücre sayısının ergenlik çağından sonra hemen hemen sabit bir sayıda kaldığı düşünülmektedir ve yağ hücre sayısının fazla olduğu alanlarda biriken yağın diyet ve egzersize dirençli olduğu iddia edilmektedir. Erişkinde kilo artışı genellikle yeni hücrelerin oluşmasıyla değil, var olan hücrelerin büyümesiyle gerçekleşir.
Yağ hücresi liposuction ile emilerek uzaklaştığında söz konusu hücre tamamen yok olmuştur. Ancak kalan hücrelerin de diyete dikkat edilmediği taktirde yağ depolayarak büyümeleri söz konusu olabilir hatta eskisinden daha fazla kitle oluşturmaları mümkündür. Bu nedenle liposuction ameliyatlarından sonra egzersiz ve dengeli beslenme çok önemlidir. Liposuction tek başına kişinin vücut şekillendirilmesinde başarılı olmaz, mutlaka bireyin beslenme ve hareketlilik açısından yaşam stilinde gerekiyorsa uygun değişiklikleri yapması önerilir. Bu doğrultuda diyetisyenlerden yardım alınarak yemek ve besin alışkanlıklarının düzenlenmesi, spor eğitmenlerinden faydalanarak kişinin sosyo-kültürel yaşantısına uygun egzersizlerin tespit edilmesi başarı için gerekir.

HANGİ DURUMLARDA İŞLEM YAPILMAZ?
Bağ dokusu hastalıkları
Kan pıhtılaşmasında sorunlar ve kanama bozuklukları
Lupus
Şeker hastalığının varlığı riski arttırabilir
Kalp-akciğer hastalığı, yüksek tansiyon
Depresyon
Obezite
Yara iyileşmesinde sorunları olanlara
Hamilelere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder