4 Haziran 2011 Cumartesi

Saglikli beslenme icin yuruduler

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı İlköğretim Dairesi ve Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü Beslenme Kulübü etkinlikleri çerçevesinde bugün Dereboyu’nda (Mehmet Akif Caddesi) yürüyüş yapıldı.Sağlıklı beslenmenin önemi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla saat 17:15’te, ülkenin her yanından yaklaşık 150 anaokul ve ilkokul öğrencisinin öğretmenleri ve aileleriyle katıldığı yürüyüşte, minikler, üzerinde sağlıklı beslenmeyle ilgili bir çok slogan bulunan pankartlar taşıdı ve broşürler dağıttı. Yürüyüşe çocuklardan oluşan bando da eşlik ederek coşkuyu artırdı.

Pankartlarda, “Dengeli Beslen Dinç Olsun Beden”, “Abur Cubur Yeme Kendini Mahvetme” gibi sloganlar yer aldı.

Dağıtılan broşürlerdeyse, “Günde en az 8 - 10 bardak su içilmesi, sağlıklı beslenmek için 4 temel besin grubunun dengeli tüketilmesi, her gün düzenli kahvaltı yapılması, vitamin, mineral ve posadan zengin besinler olan sebze ve meyvenin her gün tüketilmesi” gibi bir çok sağlıklı beslenme önerisinde bulunuldu.

BALKIR

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Feriha Balkır, yürüyüş başlamadan basına yaptığı açıklamada, etkinliğin Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı İlköğretim Dairesi’nin 3 yıldır okullarda sürdürdüğü beslenme kulüpleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Balkır, tüm dünyada olduğu gibi toplumda da obezitenin hızla arttığına işaret ederek, kendilerinin de bu konuya farkındalık yaratmak adına çocukları eğitme çabasında olduklarını, toplumda farkındalık yaratmak için de bugünkü etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Balkır, Dereboyu’nda kısa bir yürüyüş yaparak çocukların beslenmeyle ilgili kendi ürettikleri sloganları taşıyarak broşür dağıtacaklarını söyledi. Balkır, bunun yetişkinlere de uyarıcı olmasını ve daha sağlıklı beslenmelerini sağlayacaklarını umduklarını kaydederek, “Obezite ve bu yaşlarda yanlış beslenme, ileriki yaşlarda, diyabet, kanser, kalp hastalıkları, tansiyon gibi pek çok hastalığa zemin hazırlar” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder