2 Haziran 2011 Perşembe

HELVALI PASTA TARIFI

Malzemeleri
3 kağıt helva
1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı ve fındık
Krema için:
250 gr. çikolatalı tahin helva
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı su
1 çorba kaşığı margarin (eritilmiş)



Hazırlanışı
Bir kapta krema malzemelerini ve tahin helvayı iyice ezerek yoğuralım. Yuvarlak bir pasta kabının en altına 1 adet kağıt helva yerleştirip üzerine hazırladığımız kremadan bir miktar sürelim. Aynı işlemi kağıt helvalar üst üste gelecek şekilde aralara krema sürerek tekrar edelim. Kalan kremayı da en üste ve yanlara helvaları örtecek şekilde sürelim. Hazırladığımız pastayı bir gece buzdolabında bekletelim. Üzerine dövülmüş fıstık ve fındık serperek servis yapalım. İsterseniz krema şanti ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder