3 Haziran 2011 Cuma

En iyi kahveyi onlar pisirdi

Londra’da “Caffe Culture” kapsamında düzenlenen İbrik-Cezve Türk Kahvesi Pişirme Yarışması’nda Havva Kabal birinci oldu.



Londra’da, İngiltere merkezli Avrupa Kahveciler Birliği (SCAE- UK) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen İbrik Cezve Türk Kahve Pişirme Yarışması’nda 5 Türk kadın giydikleri geleneksel kıyafetlerle İngiltere adına yarıştılar. Yarışmanın birincisi ilan edilen Havva Kabal, 22-24 Haziran 2011'de Hollanda’nın Maastricht şehrinde düzenlecek olan Dünya Cezve İbrik Kahve Şampiyonası Yarışması’nda İngiltere’yi temsil edecek. Kuzey Batı Londra’nın Camden bölgesindeki Ottoman Palaca (Osmanlı Sarayı) adlı Türk restoranında gerçekleşen etkinlikte jüri, yarışmacıları düzen, içeceklerin tat değerlendirmesi, içecek sunumu ve teknik becerileri üzerinden puanlama sistemi ile değerlendirdi.

ÖZDOĞAN İKİNCİ
Dicle Özdoğan’ın ikinci olduğu yarışmada, üçüncülüğü Semiha Aşnaz elde etti. Dördüncü sırada Gamze Aslan yer alırkan, Nazlı Arslan ise beşinci oldu. Juri Başkanlığını İsveçli Alf Kramer’in üstlendiği yarışmada, geçen yılın şampiyonu Ayşın Aydoğdu’nun yanısıra John Sheswood, Pauline Sherwood ve Arianna Pozzan’da da teknik hakem olarak görev aldılar. Yarışma sonunda oryantal Melisa sahne aldı. Hakemlere kavuk giydirildi. Yarışmacılar, seyirci ve hakemler bir hayli eğlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder