3 Haziran 2011 Cuma

Lezzet ustalari yaristi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BURFAŞ, Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği (UPADER) ve İnoksan'ın desteğiyle düzenlenen 'Bursa 1. Gastronomi Yemek Yarışması', lezzet ustalarını bir araya getirdi.03 Haziran 2011 10:55
Bursa Büyükşehir Belediyesi, BURFAŞ, Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği (UPADER) ve İnoksan'ın desteğiyle düzenlenen 'Bursa 1. Gastronomi Yemek Yarışması', lezzet ustalarını bir araya getirdi.

Bursa'da '1. Gastronomi Yemek Yarışması', yurtiçi ve yurtdışından şeflerin iştirakiyle Reşat Oyal Kültürparkı'nda yapıldı. Aşçılık mesleğine gönül vermiş öğrencilerin ve ustaların katıldığı 'Yılın Altın Şefi', 'Etnik Soslar ile Tavuk Yemeği', 'Taze Makarna', 'Balık Yemeği', 'Kuzu Yemeği', 'Güney Marmara Yılın Altın Şefi', 'Güney Marmara Yılın Altın Pastacısı', 'Geleneksek Ekmek Büfesi', 'Yöresel Yemek', 'Sebze ve Meyve Oymacılığı', 'Kuzu Yemeği' ve 'Display' kategorilerinde yapılan yemekler değerlendirilip dereceye girdi.

Türkiye Aşçı Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel'in jüri başkanlığı yaptığı yarışmanın jürisinde, Türkiye Aşçılar Federasyonu'na (TAF) bağlı dernek başkanlarıyla yurtdışında önemli başarılara imza atmış şefler yer aldı. Yarışmada dereceye giren aşçılar madalya ve kupa ile ödüllendirildi.

UPADER Başkanı Selahattin Can, "Bursa'mızın kültürel değerlerini ortaya çıkarmak için kurduğumuz derneğimiz önemli bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirdi. Aşçılar eşsiz lezzetlerle Türk mutfağını en iyi şekilde tanıttı" dedi.

Yarışma için 200 aşçı Bursa'da bir araya geldi, Türk mutfağını ve lezzetlerini tanıtma fırsatı buldu. İki klasman ve toplam 14 kategoride düzenlenen yarışmada Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksek Okulu aşçılık öğrencileri aldıkları toplam 11 madalya ile büyük bir başarıya da imza attı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder