3 Haziran 2011 Cuma

Sebzeli Tavuk Rulo Tarifi

Malzemeler: Yarım kg. tavuk göğüs eti – 2 yemek kaşığı galeta unu – 2 yumurtanın sarısı – 3 yemek kaşığı sıvıyağ – 1 adet sarı dolmalık biber – 1 adet kırmızı biber – 1 su bardağı konserve bezelye - 1 su bardağı mısır gevreği – 1 tutam ince kıyılmış maydanoz – 1 çay kaşığı köri – yeterli miktarda tuz ve karabiber


Tavuk göğüs etini rondodan geçirip kıyma haline getirdikten sonra, bir kaba alın ve üzerine yumurta sarısı, galeta unu, sıvıyağ ve baharatları ilave edip güzelce yoğurun.
Kırmızı biberi ve sarı dolmalık biberi de küçük ve ince parçalar halinde doğradıktan sonra tavuğun üzerine ekleyin. 1 su bardağı bezelyeyi de ilave edip yoğurmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serdikten sonra, tavuklu harcı üzerine serin ve elinizle düzleştirip rulo haline getirin.
Mısır gevreğini bir kaseye elinizle ufalayın. İnce kıyılmış maydanozu ve damak tadınıza uygun baharatları da ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız tavuk rulonun üzerini bu karışımla kaplayın.
Daha önceden 190 dereceye ayarladığınız fırında 1 saat pişmeye bırakın. Piştikten sonra fırından çıkarın. 10 dakika kadar soğumaya bırakın ve dilimleyip servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder