10 Haziran 2011 Cuma

Nahide Palas

Eski Cahide hayatımızdan çıktığında eksikliğini hissetmedik dersek yalan olur. Şimdilerde eski Cahide'nin yerini kızkardeşi Nahide dolduruyor; eski Cahide'ye dair özlediğimiz her şeye fazlasıyla kavuştuk.



G-Mall’dan Maçka’ya doğru tırmanışınızda solda kırmızı ışıklı otoban moteli tabelasıyla varıyorsunuz Nahide Motel’e. Çıktığınız merdivenlerde heykellerin yanından geçip kırmızı tül ve perdelerin arasından sokuluyorsunuz açık hava moteline. İçerisi tıklımtıkış. Ağaçların ortasındaki açık hava yemek salonunda, tam karşınızda kırmızı kadife perdeli büyük bir sahne, soldaki duvarda akvaryum içinde şişme havuzda bir deniz kızı, hemen altında köşede küçük mutfak, solda bar, biraz ilerleyip masalara yaklaştığınızda girişin hemen üstünde göreceğiniz çamaşırhanesi (aslında dj kabini) ve diğer detaylarıyla bir motelde rastlayacağınız tüm detaylar içeride. Aslında siz içerdeyken yaşanacakların yanı sıra sahnenin hemen sağ tarafında, tuvaletlerde ve içeride birçok sıradışı detay var ama Nahide’ye hürmeten hepsini anlatmıyoruz. Bir anda bir dalgıçın paletleriyle yanınızdan paytak paytak yürüyerek geçmesinin olası olduğu mekânda sürpriz bitmez. Bilmenizde sakınca görmediklerimizle devam edelim: Zeki Müren çalarken giriş yaptık içeri, açık hava olmasına rağmen o kadar temizdi ki ses. Öldüğünü bilmesek, sahneyi perdeleri kapalı görmesek inanabilirdik içeride olduğuna. Ses sistemi usta bir ses mühendisliği işi. Oturduğunuz masaların hemen üzerinde, kafa hizasına yerleştirilen hoparlörler ile ses kalp atışı gibi göğsünüze çarpmıyor, kulağınızı rahatsız etmiyor. Sohbete garezi yok müziğin. Usta DJ, olağanüstü geçişler yapıyor. Bahsettiğimiz geçiş bir Zeki Müren parçasından George Micheal’aydı. Müziği aslında böylece anlatabilmiş olduk umuyoruz. Zeki Müren, Fatih Erkoç da çalıyor, Tina Turner da.

İçeride birbirinden farklı masalar var. Sahne önü masalar şovu tam karşıdan izleyebilmek için birçoklarının tercih sebebi ama aslında her köşeden izlenebiliyor şovlar. Nahide Motel’in mutfağı Cahide tecrübesi yaşamışlara tanıdık gelecektir. Önce ufak porsiyonlarda mezeler donatıyor masayı. Barbunya pilaki, humus, fava, haydari ortaya, asma yaprağında hellim, fener balıklı kokoreç, etli yaprak dolma, mantı, Gülnar’ın (İzzet Çapa’nın annesi olur kendisi) böreği ve daha birçok meze tabaklara servis ediliyor tepsiden. Rakı da iyi gidiyor hepsinin yanında. Ana yemek olarak kırmızı et, balık ya da tavuk. Soya soslu tereyağlı altında lavaş yanında baharatlı soslu patates ile gelen şaşlık kebabı, mercimek yatağında somon ızgara ve sicilya usülü tavuk; hangisini canınız çekerse. Sonrasında üç çeşitli tatlı tabağı, buzlu meyve ve kuruyemiş var.

Şov tam 22.15’te başlıyor, motel bir kabare kulübe dönüşüyor. Lady Gaga’nın şarkısı ‘Rah Rah Ooooo La La’ dansı ve performansı gecede tadına doyamayacağınız şovlardan biri. Nahide’nin konuklara en güzel kıyağını da anlatmadan geçemeyeceğiz. İçeride bir yalan makinası var. Yalan makinası kabininde sevgilinize, kocanıza, annenize babanıza, Nahide’ye kavuşmanıza engel olacak herkese istediğiniz gibi yalan atabiliyorsunuz. Bir düğmeyle duşta, uçakta, ambulansta olabiliyorsunuz. Arka plan sesi hazır. Son olarak yaz düğünü yapacaklara yazın en kıyak haberini verelim. Bekarlığa veda partisi yapmayı düşünüyorsanız ya da evlendikten sonra çılgın bir eğlenceye dahil olmak istiyorsanız şehrin en iyi kutlama Nahide Motel. Bekarlığa veda gecesi için kızları toplayıp geldiğinizde, Nahide bornoz giydirip sizi sahneye çıkartıyor. Siz de sizin için striptiz yapan dansçıya son bir alıcı gözle bakma şansı buluyorsunuz. En çok da içtikleri kokteylde kaldı aklımız. ‘Genç Kızın Rüyası’ endamlı vazomsu bir cam kovada geliyor. Karpuzlu, salatalıklı votkalı ve bol buzlu kokteyli ancak sandalyeye çıkıp içebiliyorsunuz. İçinde insan boyunda renkli koca pipetler var. Gelin olmasanız da boşverin, gelin nispetlenin. Yazın düğünden bol etkinlik mi var şehirde. Elbet birine denk gelirsiniz. Bu Motel’de bir gece geçirmezseniz yazık edersiniz.

Menüden
J&B mini shots ikram
Fiks menü (hafta içi) 150, (hafta sonu) 175 TL
Genç Kızın Rüyası 35 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder