8 Haziran 2011 Çarşamba

Asistanliktan zirveye

Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden Mustafa Sandal, Fikiron Sağlık Ürünleri isimli şirketi ile sağlık ve güzellik ürünleri pazarlayacak. Sandal, şu sıralar ortağıyla birlikte getirecekleri markaların görüşmelerini yapıyor…

Mustafa Sandal, ismini kamuoyu 1990’ların başında duydu. “Suç Bende” isimli albümüyle bir anda Türkiye’nin starları arasına girmişti. Hem söz yazan hem beste yapan bir sanatçı kimliğiyle öne çıkmıştı. Şarkıcılığa devam eden Sandal, son dönemlerde sinema filmlerinde de yer almaya başladı. Geçen yıl vizyonda olan New York’ta Beş Minare filmindeki performansı da sinema eleştirmenlerinden olumlu not almıştı.

“Musti” lakaplı Mustafa Sandal’ın, sanatçı kimliğinin yanında girişimci özelliğinin de olduğunu biliyor muydunuz? Üniversite eğitimini ABD’de yapan Sandal, ilk şirketini 1997 yılında kurdu. Yada Müzik Film Yapım isimli şirketi, sanatçının konserlerini organize ediyor, albümlerinin yapımcılığını üstleniyor. Sandal, 2006 yılında ortağı restoran işletmecisi Cüneyt Kurt ile Bodrum Gündoğan Koyu’nda restoran işine girer. 2008 yılında Bu ortaklıktan fiilen ayrılan Sandal, şu sıralar yeni bir girişim için adım attı. Geçen hafta Fikiron Sağlık Ürünleri Satış Pazarlama Limited unvanıyla yeni bir şirket kuran Sandal, şirketin adından da anlaşılacağı üzere sağlık ve güzellik ürünleri pazarlayacak. Konu ile ilgili olarak fazla bilgi vermek istemeyen Mustafa Sandal, kısaca şu açıklamayı yaptı:

“Şirket daha çok yeni. Henüz tam olarak hangi markayı ve ürünleri getireceğimiz konusunda bir karar vermedik. Fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda durumu netleştireceğiz. Bu nedenle şu aşamada daha fazla bilgi vermek istemiyorum. Sağlık ve güzellik ürünlerine dönük bir çalışma yapıyoruz. Mağaza mı açacağız, yoksa satış noktalarına mı ürün pazarlayacağız henüz netleştirmedik. Sağlık ve güzellik ürünleri pazarında yer almak istiyoruz.” Diyor.

İKİ BAŞARISIZ GİRİŞİM…

Musti’yi yakalamışken eski işlerini de sormadan edemedik. Yada Müzik Film şirketinin konserlerini ve albümlerini çıkarmaya devam ettiğini söyleyen Sandal, “Restoran işine girmiştik. Bodrum Gündoğan Koyu’nda hizmet veren güzel bir restorandı. İsmi Otto Restaurant idi. Fakat Bodrum’da hayat 45-50 günle sınırlı. Okullar açıldığı andan itibaren in cin top oynuyor. Karlı bir iş değildi. Bu nedenle bu işten ayrıldım. Restoranı şu anda Emir ve Emre kurt kardeşler işletiyor” diyor. Mustafa Sandal’ın bir de Bodrum’da Mandal ismiyle butik otel macerası var. Sandal’ın bu oteldeki ortaklığı da bitmiş.

Asistanlıktan zirveye…


Mustafa Sandal, 11 Ocak 1970'de İstanbul'da dünyaya geldi. 6-7 yaşından itibaren müzikle iç içe oldu. Lise eğitimini İsviçre'de üniversite eğitimini de Amerika'da yaptı. Müzik kariyeri, Türkiye'nin müzik yolundaki mihenk taşları; Onno Tunç, Selçuk Başar, Uğur Başar, Garo Mafyan gibi önemli isimlere asistanlık yaparak başladı. İlk eserlerini Zerrin Özer, Hakan Peker, Yonca Evcimik, Ayşegül Aldinç ile yaptı.

Yakaladığı bu süreç içinde Türk Pop Müziği'nde besteleri ve sözleriyle oldukça büyük talep gördü. Sadece söz ve bestelerle böylesine bir popülerliği yakalamak Türkiye'de az rastlanan bir durumdu. Ve 1994 yılında "Suç Bende" ile patlama yaptı. 1.5 milyon kaset ve 200 bin adetlik CD satışı ile Mustafa Sandal artık Türkiye'nin starıydı. Yurtiçinde 140 ve Avrupa'da 30 konser ile bir rekora ulaştı.1996'da müzik çalışmalarını başka bir pencereden devam ettirmek için Londra'ya yerleşti.

İki yılın ardından "Gölgede Aynı" albümüyle döndü. Satışlar yine rekor bir rakamı gösteriyordu. 2 milyon kaset ve 600 bin CD. Ve tabii rekor konser programı ile de geldi; tam 140 konser... "Gölgede Aynı"yı ilk albümden ayıran özellik tamamen Mustafa Sandal Prodüksiyonu olmasıydı. Sandal 2000 yılından sonra ise aynı başarıyı yakalayamadı. Son yıllarda sinema filmlerinde rol almaya başlayan sanatçı, eleştirmenlerden ve izleyicilerden iyi puan aldı. Sanatçı kimliğinde başarılı olan Sandal, iş girişimlerinin ikisinde geri çekilmek zorunda kalmıştı. Bakalım son işinde ne kadar başarılı olacak zaman gösterecek…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder