3 Haziran 2011 Cuma

Halley Pasta Tarifi

Kek İçin Malzemeler: 3 adet yumurta – 2 su bardağı un – 2 su bardağı toz şeker – 1 çay bardağı süt – 1 çay bardağı sıvıyağ – 1 paket kabartma tozu – 1 paket vanilya
Kreması İçin Malzemeler: Yarım litre süt – 1,5 su bardağı un – 1,5 çay bardağı toz şeker – 1 paket vanilya – 1 ufak paket labne peyniri
Sosu İçin Malzemeler: 1,5 su bardağı süt – 3 yemek kaşığı toz şeker – 3 yemek kaşığı kakao – üzerine hindistan cevizi ve çekilmiş antep fıstığı


--------------------------------------------------------------------------------

Öncelikle pastanın kekini hazırlamak için derince bir kaba yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave ederek iyice çırpın. Sıvıyağ, süt ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde güzelce harmanladıktan sonra diğer karışıma ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu, dikdörtgen borcam tepsisine döktükten sonra, önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında pişmeye bırakın. Kek piştkten sonra soğuması için bir süre bekletin. Soğuyunca kare şeklinde kesip dilimleyin.
Sosunu hazırlamak üzere toz şeker, süt ve kakaoyu karıştırın. Soğuyan kek parçalarının her tarafını hazırladığınız sosa bulayın ve buzdolabına alarak iki saat kadar dinlendirin.
Kekiniz beklerken kremasını hazırlamak için un, yumurta, şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırın. Sütü de ilave ettikten sonra kısık ateşte muhallebi kıvamına getirip, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra, labne peynirini de ilave edin ve karıştırın.
Buzdolabında iyice soğuyan kekleri enlemesine ikiye bölün ve iki parçanın arasına hazırladığınız kremayı sürün. Tepsiye dizip üzerini hindistan cevizi ve fıstıkla süsledikten sonra ikrama hazır olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder