3 Haziran 2011 Cuma

La Blanche Otelde Italyan lezzeti

Eski şef Taner Topuz’un Moskova Hilton Oteline transfer olması üzerine Bodrum Blanche Resort&Spa oteline deneyimli mutfak şefi Hüseyin Acar getirildi.
ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM
BODRUM- Bodrum’un yıldızı La Blanche Resort&Spa oteline deneyimli mutfak şefi Hüseyin Acar getirildi. Eski şef Taner Topuz’un Rusya Hilton oteline transfer olmasından sonra, La Blanche yöneticileri, birçok aşçı başına öğretmenlik yapmış olan Hüseyin Acar’ı getirerek lezzet yarışından kopmayacaklarını belirttiler.





İTALYAN MUTFAĞININ USTASI

Aşçı başı Hüseyin Acar 1990 senesinde normal liseyi bitirdikten sonra, hayali olan Turizm sektörüne İstanbul Sheraton otelinde komi olarak başladı. Başarılı çalışmaları ile sınıf atlayan Hüseyin Acar, 5 sene sonra otelden aşçıbaşı yardımcısı olarak ayrıldı.



Daha sonra 5 yıldızlı otellerde mesleğini sürdüren Acar, İtalya’nın tanınmış aşçısı Carlo Bernardini ile tanışınca hayatı değişti. Birlikte 5 sene tanınmış otellerde çalışırtılar. Bu süre içinde Hüseyin Acar, Bernardini’den İtalyan mutfağının bütün püf noktalarını öğrendı.



2006 senesinde tek başına çalışmaya başlayarak, Türkiye’de paylaşılamıyan bir aşçı haline geldi. 2011 sezonuna La Blanche Resort&Spa otelinde mutfak şefi olarak başlayan Hüseyin Acar , yardımcısı Veli İşcan ile beraber konuklarına lezzet sunmaya devam ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder