2 Haziran 2011 Perşembe

Antalya TerraCity hizmete giriyor

Amerikan emlak devi Pramerica Real Estate Investors ve Eria Partners ortaklığında inşa edilen TerraCity alışveriş merkezi Antalya’nın Lara bölgesinde açıldı.

Amerikan emlak devi Pramerica Real Estate Investors ve Eria Partners ortaklığında inşa edilen TerraCity alışveriş merkezi Antalya’nın Lara bölgesinde açıldı. Toplam 220 milyon dolara mal olan AVM, aralarında Burberry, Trussardi, Massimo Dutti, Brandroom gibi dünya markalarını Antalya’ya getirdi. Alışveriş merkezinde bulunan 180 seçkin markanın 40’ı ilk kez Antalya’da yer aldı. Yaklaşık 48 bin metrekare brüt kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi, 1500 kişiye de istihdam sağlayacak.

TerraCity açılışı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan EriaPartners Kurucu Ortağı Aytek Şavkan, yabancı ortaklarıyla Antalya ve İstanbul’da 1 milyar dolarlık yatırım hedeflediklerini belirterek, ekonomik anlamda Türkiye’nin geleceğe güvenlerinin tam olduğunu vurguladı. Projenin Antalya’ya yeni bir soluk getireceğini dile getiren Şavkan, yıllık 12 milyon ziyaretçi beklediklerini aktardı.

TerraCity’deki mağazaların en seçkin ulusal ve uluslararası markaları içerdiğini vurgulayan Aytek Şavkan şöyle devam etti: “TerraCity enerji israfını engellemeye özen gösteren özel sistemiyle de yeşil ilkelere uygun olarak faaliyet gösterecek. Alışveriş merkezinin enerji tasarrufuna yönelik tam otomatik işletme tasarımı ile, sıcak iklime rağmen kiracılarına Antalya’nın metrekare başına en düşük ortak alan masrafları düşüyor.”



‘TÜRKİYE’NİN DÜNYADAKİ PİYASA DEĞERİ GİTTİKÇE ARTIYOR’

Pramerica’nın Avrupa CEO’su Eric Adler de, TerraCity’nin EriaPartners ile Türkiye’ye verdikleri taahhütlerin ilk projesi olduğunu söyledi. Türk gayrimenkul sektöründe büyümeyi hedeflediklerini anlatan Adler, “Şimdiden İstanbul’da bir başka büyük projenin geliştirilmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Levent‘te Büyükdere Caddesi‘nde The Skymark Tower İstanbul adında 450 milyon dolarlık yeni bir proje başlattık. Yasal sürecin 2-3 ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Kule şeklinde The Skymark Tower İstanbul, A plust ofisler ve rezidanslardan oluşacak.” bilgilerini verdi.

Türkiye’deki yeni yatırımlarını Antalya ve İstanbul’a yapacaklarını kaydeden Adler, “30 ülkede ofisimiz var. Bundan sonra yatırımlarımızı Türkiye’ye yapacağız. Türkiye’nin dünya piyasasındaki değeri giderek artıyor.” dedi. Adler, Pramerica’nın global ekonomik kriz döneminde bile Türkiye’de yatırım yapmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

TERRACİTY’İ NATİONAL BANK OF KUWAİT FİNANSE ETTİ

EriaPartners Kurucu Ortağı Dr. Frithjof Fuchs ise açılışın kiracılar tarafından heyecanla beklendiğini, alışveriş merkezinin tamamının açılış öncesi kiraya verildiğini vurguladı. EriaPartners’ı 4 yıl önce kurduklarını bildiren Fuchs, yabancı sermayeyi, Türk birikimi ile birleştirdiklerini ifade etti. Fuchs, TerraCity’in kriz ortamında Wafra Capital Partners ile Wafra Investment Advisory Group, Inc.’in (Wafra) yönettiği bir fon aracılığıyla National Bank of Kuwait tarafından finanse edildiğini kaydetti.

TerraCity’in kiralayıcı şirketi olan ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı da, Antalya’nın devamlı gelişen bir şehir olduğunu, nüfusunun ise 2 milyona yaklaştığına dikkat çekti. Yatırımcıların TerraCity’i bir inci tanesi olarak armağan ettiklerini kaydeden Şapkacı, “Bundan bizim işimiz ise bu alana daha fazla değer kazandırmaktır. Antalya’daki AVM sayısı ve metrekare sayısı Avrupa’nın çok gerisinde. AVM’ler nüfusla kıyaslandığında metrekare sayısında büyük bir boşluk var. Hedefimizi 12 milyon ziyaretçi olarak belirledik. Fakat 15 milyon ziyaretçiye de ulaşacağımızı bekliyoruz.” diye konuştu.

TERRACİTY’DE 180 MAĞAZA BULUNUYOR

Mars Entertainment’ın TerraCity’de açacağı şehrin en seçkin sinema kompleksi aynı zamanda Antalya Film Festivali kapsamındaki etkinliklere de sahne olacak. Kompleks, en yeni 3D teknolojisi ile Antalya’nın eğlence hayatına hareket getirecek. Gençler için düzenlenen özel dinlence alanları restoranlar ve kafelerle birlikte TerraCity’yi Antalya’nın önde gelen yaşam tarzı merkezi haline gelecek.

Alışveriş merkezinin kiralama sürecinin ve yönetiminin sorumluluğunu dünyanın en büyük alışveriş merkezi işletmecilerinden biri olan Almanya kökenli ECE’nin Türkiye ofisi ECE Türkiye üstleniyor. 48 bin metre kare brüt kiralanabilir alana sahip olan TerraCity, bünyesindeki 150 mağaza, 30 restoran ve cafe ile toplam 180 markayı barındırırken, 830 kişilik oturma alanına sahip gıda alanı, çok salonlu sinema kompleksi, çocuklar ve gençler için eğlence alanları ve 1400 arabalık otopark kapasitesiyle TerraCity, uluslararası arenada da dönüm noktası olacak ve dikkat çekecek bir alışveriş merkezi niteliğinde. TerraCity Antalya’da yaklaşık 1,500 kişilik istihdam yaratırken, yılda 12 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder