10 Haziran 2011 Cuma

Carls Jr.

Carl’s Jr. fast food konseptine yeni soluk getiren bir restoran. Değişik burgerleri denemeye değer, alışveriş molanızda uğrayın deriz.



Geçtiğimiz ay Cevahir AVM’de açılan Carl’s Jr.’ın hikâyesi 70 yıl öncesine dayanıyor. 1941 yılında genç Carl N. Karcher ve eşi Margaret, Plymouth otomobillerini teminat göstererek aldıkları 311 doların üzerine ceplerindeki 15 doları da ekleyip bir sosisli sandviç arabası satın almış. Aradan beş yıl bile geçmeden Carl’s drive-in BBQ açılmış; menüde çeşit çeşit hamburgerlerle birlikte. İşler gitgide büyümüş şimdi. Kaliforniya çıkışlı bu restoran zincirinin artık dünyanın pek çok noktasında 1300 şubesi var. Carl’s Jr. fiyat, menü çeşitliliği, lezzet ve işleyiş sistemi açısından ‘gurme’ olarak adlandırılan burgercilerle Mc Donald’s ve Burger King gibi yaygın fast food zincirleri arasında bir yerde duruyor. Örneğin, siparişinizi kasada seçip ödüyorsunuz ama ödemenizi yaptıktan sonra size bir masa numarası veriliyor. İstediğiniz bir masaya kuruluyorsunuz, siparişiniz hazır olunca garsonlar tarafından masanıza getiriliyor. En sevdiğimiz sistem de kahvenin veya soft drink’lerin sınırsız olması. Bardağınızdaki içecek bittiğinde gidip tekrar doldurabiliyorsunuz. Menüyü ayrıntılı olarak incelemeden önce restorandan bahsedelim. Carl’s Jr.’ın açık hava terası var, bu çok büyük bir avantaj.


Cevahir AVM için bile gayet boş bir saatte gitmemize rağmen, restoranın iç kısmında olmasa da terasında epey müşteri vardı. Yazın burada köşe kapmaca oynanacak gibi. İç kısım ise büyük masalar ve rahat koltuklarla döşenmiş. Menüye gelecek olursak etli, tavuklu ve spesiyal seçenekler olarak üçe ayırabiliriz menüyü aslında. Etli seçeneklerden The Big Carl çift köfteli. Biz denediğimizde eti biraz kuruydu. Chili Cheese Burger’in ise adı üstünde, içinde chili peynir sosu var. Hatta aynı sosla servis edilen patates kızartması da sunuyorlar. Burgerde sos sevenler için iyi bir seçenek olsa da bize biraz ağır geldi. Tavuklu seçenekler arasında gelen Chicken Tenders, yani kızarmış tavuk etleri çok lezzetli, tam kıvamında pişirilmiş, ağzınızda dağılıyor. Spesiyaller içinden jalapeno biberleriyle yapılan Jalapeno Burger ve Portobello Mantarlı Burger’i deniyoruz. Jalapeno biberleri orta acılıkta, dolayısıyla köftenin tadını alabiliyorsunuz. Portobello mantarlı burger ise bizden tam not aldı. Mantar ve buger köftesi birbirine çok yakışmış. Hemen not düşelim: Yiyecekleriniz siz siparişinizi verdiğinizde hazırlandığı için istemediğiniz malzemeyi burgerinizden çıkartabiliyorsunuz. Karnı kurt gibi aç arkadaşlarının yanında diyet yapanlar da unutulmamış, ızgara tavuklu salata ve yeşil salata çeşitleri menüde yerini bulmuş. Carl’s Jr.’da üç milkshake çeşidi var: Çilekli, vanilyalı ve çikolatalı. Milkshake’ler gerçek çikolata kullanılarak elle hazırlanıyor, bu yüzden kıvamı biraz yoğun, bilginize. Tatlı olarak da sadece üç çeşit cheesecake var: Limonlu, frambuazlı ve brownie’li. Tatlılar Cake Studio’dan geliyor.



Menüden
Chili cheese burger 13,75 TL
Jalapeno burger 12,75 TL
Portobello mantarlı burger 14,25 TL
he Big Carl 14,95 TL
Milkshake 5,95 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder