8 Haziran 2011 Çarşamba

Kandil Kebabi Tarifi

Malzemeleri
750 gr kuşbaşı koyun eti,
4 adet soğan,
2 adet domates,
2 yemek kaşığı margarin,
2 tatlı kaşığı kekik,
1 demet maydanoz,
1 yemek kaşığı tuzot,
3 adet yufka,
Karabiber,
3 adet patates,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 adet yumurta,



Hazırlanışı
Ufak ufak doğranmış koyun eti, margarin, rendelenmiş soğan ile etleri suyunu çekinceye kadar pişirin. Doğranmış domates, kekik ve kıyılmış maydanoz ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave ederek pişirin. Yufkaları 4′e bölün. Zeytinyağı ile yağlayın. Ortalarına etli harçtan koyup bohça şeklinde katlayın. Uçlarına ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder