2 Haziran 2011 Perşembe

Ispanak Corbasi Tarifi

Malzemeleri
250 gram ıspanak
1 adet soğan
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı krema
Tuz
Küp kesilip kızartılmış ekmek (çorbanın üzeri için)



Hazırlanışı
Öncelikle ıspanakları yıkayıp, temizleyin. Soğanı ayıklayıp, irice doğrayın. Ispanak ve soğanı, 5 su bardağı suya alıp, haşlayın. Daha sonra blenderden geçirin. Ayrı bir yerde tencerenin içinde 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Unu ekleyip, hızlı hızlı karıştırarak kavurun. Üzerine blenderden geçirilen ıspanaklı suyu ekleyin. 1-2 taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Tencereyi ocaktan alıp, kremayı karıştırın. Küp kesilip kızartılmış ekmeklerle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder