4 Haziran 2011 Cumartesi

Sifir beden yildizdan yemek tarifleri

Ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow, kendisine gurmeliği aşılayan babasının anısına bir yemek kitabı yazdı. Paltrow’un kitabında biberiyeli burger, fıstık yağıyla hazırlanan cookie’ler gibi ilginç yiyecekler var.

BAZI kadınlar vardır, öyle zayıftır ki bırakın yemek yapmayı bilmesini yemek yediğine bile zor inanırsınız. Bir porsiyon salatanın kalorisini yakmak için saatlerce koşu bandında ter döküp spor yapar diye düşünürsünüz. Amerikalı ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow da onlardan biri. Et yemiyor, sürekli spor yapıyor, sağlıklı beslenme konusunda takıntılı... Kendisinin mutfağa girip de yaratıcılığını ortaya koyduğunu düşünmek biraz ütopik geliyor insana. Ama meğer öyle değilmiş. Çünkü bunu herkese yazdığı bir yemek kitabıyla gösterdi! Coldplay grubunun solisti Chris Martin ile evli, iki çocuk annesi Paltrow, My Father’s Daughter: Delicious Easy Recipes Celebrating Family & Togetherness adlı bir kitap yayımladı.

Her gün spor yapıyor

İngiliz gazetesi The Telegraph’taki Bryony Gordon Paltrow’un yemek kitabı yazmasını Kaddafi’nin dünya barışı konusunda bir ansiklopedi yazmasına benzetmesi çok doğal. Çünkü Paltrow her ‘modern kadın’ gibi kilo ve sağlıklı beslenme takıntılı. Sabahları erken uyanmayı sevmiyor ama ‘fit olabilmek’ aşkı ağır basıyor. Sabahları 04.30’da kalktığını ve yoga yaptığını söylüyor. Üstelik haftanın altı günü spor yapıp sağlıklı beslenmeyince kendisini kötü hissettiğini sık sık dile getiriyor. Bu özellikleriyle tanınan Paltrow’un önce Goop adlı bir internet sitesi açarak alışverişten seyahate, güzellik ve egzersize önerilerde bulunması şaşırtmadı ama üstüne bir de yemek tarifi vermesi ilginç bulundu. Üstüne bir de yemek kitabı yayımladı!

Ünlü bir ailesi olan, başarılı, zengin bir kadın neden yemek kitabı yazar diye düşünüyorsanız bu sorunun yanıtı ünlü oyuncunun babasıyla olan ilişkisinde gizli. Kitabının önsözünde “Yemek yapmak son 10 yılda benim için bir hobiye dönüştü. Her zaman yemeği sevmişimdir, bir yemeği hazırlamayı, onu sunmayı ve tabii ki yemeyi... Bu alışkanlık bana iyi bir gurme olan babamdan miras” diyen Paltrow’un babası 2002’de kanserden yaşamını yitirince ünlü oyuncu onun anısına bu kitabı hazırladığını söylüyor.

Tarifleri tek tek denedi

Kitapta 150 tarif yer alıyor; hepsinin yapımı kolay, aile yemekleri için ideal. Bazı geleneksel yemeklerin tariflerini daha sağlıklı malzemelerle değiştiren Paltrow kitabı üç yılda hazırlamış. Tüm tarifleri tek tek deneyip 60 arkadaşını pazartesi günleri evine davet ederek onlara tattırıp fikirlerini almış. En iyisini yapana kadar üzerinde çalışmaya devam etmiş. Bu yemekler arasında erikten hazırladığı ketçapla yaptığı biberiye burger, kırmızı et yerine hindi ya da ördek etinden yapılan bacon, fıstık yağı kullandığı cookie’ler, deniz mahsülleri ve balık tarifi yer alıyor.-DERLEYEN: İNCİ DÖNDAŞ

Anne usulü paella hazırladı

GWYNETH Paltrow’un kitabında ilginç tarifler var. Hollywood’da bir restoranda yiyip çok beğendiği salatayı kendi damak zevkine göre yeniden yorumlamış. Paris’te babasının favori restoranında yediği çıtır patates keki organik malzemelerle, İspanyolların milli yemeği paella’yı ‘anne usülü’ yani sebzeyle yapmış.

Paltrow kitabında sağlıklı olduğu için vazgeçemediği tatlara da yer vermiş. Mutfağında bol bol taze sebze, soya ve miso sos, bol zeytinyağı kullanması dikkat çekiyor.

Açıkhavada keyif vakti

YAZ geldi, açıkhava mekanlar kapılarını bir bir açmaya başladı. Onlardan biri de Pendik Marina’daki Temenye. Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu mutfağından lezzetli yemeklerin bulunduğu restoranda, öne çıkan tatlar: Nazlıgöl, temenye buğulama ve fıstıklı kebap. Tel: (0216) 511 10 10.

İstanbul Tarihi Yarımada’daki Olive Restaurant’ın mönüsünü Kanada’da çalışan şef Byron Ayanoğlu hazırladı. Hünkar beğendi ve sac kavurmanın da yapıldığı restoranda sultan kebabı ve Byron usulü şam fıstıklı kuzu kafesi denemeye değer. Tel: (0212) 528 13 47.

Tatlı ve tuzlu atıştırmalıkların adresi Cafe di Dolce Kuruçeşme’den sonra şimdi de Kandilli’de. Burada kişiye özel butik pasta, köy ekmeğiyle hazırlanan sandviç, meyveli tart, makaron ve cheesecake gibi pek çok çeşidi bir arada bulabilirsiniz.

Tel: (0216) 308 82 82.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder