3 Haziran 2011 Cuma

Balli Helva Tarifi

Malzemeler: Yarım kg. un – 250 gr. tereyağı – 200 gr. susam – 200 gr. çok ince çekilmiş fındık – 200 gr. çok ince çekilmiş badem – 200 gr. pudra şekeri – 200 gr. bal – 1 çay kaşığı tarçın – 50 gr. badem


--------------------------------------------------------------------------------

Evvela unu bir tavaya alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kadar kavurun. Un kavrulup rengi iyice dönünce tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyene kadar kavurmaya devam edin.
Daha sonra ocağın altını kapatın ve susam, çok ince şekilde çekilmiş fındık ve badem, tarçın, pudra şekeri ve balı helvaya edip elinizle yoğurun.
Helvayı güzelce yoğurduktan sonra, elinizle şekil verip servis tabağına dizin ve üzerini bademlerle süsleyerek ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder