2 Haziran 2011 Perşembe

SUTLAC TARIFI

Malzemeleri
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı pirinç
1 yumurtanın sarısı
8 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı vanilya



Hazırlanışı
Öncelikle pirinci bir miktar suyla kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim. Hazırladığımız pirince sütü ilave edip, kaynamaya başlayınca şekeri, yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyelim. Arada bir karıştırarak 30 dakika kadar pişirelim. Eğer kıvamına gelmemişse pirinç ununu suyla eriterek sütlaca ilave edelim. Bir iki taşım kaynatıp kaselere boşaltalım. Soğuduktan sonra üzerini dilediğimiz gibi süsleyip, soğuk olarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder