2 Haziran 2011 Perşembe

TATLI GOZLEME TARIFI

Malzemeleri
5 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı margarin
1/2 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayva reçeli
Tuz



Hazırlanışı
Un, şeker, yumurta, limon rendesini karıştıralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip sulu hamur yapalım. Tavayı biraz yağlayıp kızdıralım. Hamurdan üç kaşık tavaya döküp, sallayarak yuvarlak bir gözleme elde edelim. Ateşte iki tarafını da kızartalım. Kızarmış hamurların üzerine istediğimiz kadar ayva reçeli sürüp rulo yaparak ikram edelim. Eğer dilerseniz ayva reçeli yerine istediğiniz reçeli kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder