1 Mart 2011 Salı

Hanim Bisk?i Tarifi

250 gr badem (kabukları soyulup hafifçe kızartılarak çekilmiş)
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1 yumurtanın akı
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı mısır nişastası

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız. Fırın tepsinizi alüminyum kağıtla kaplayınız. Nişasta dışında, bütün malzemeyi karıştırıp bir tür hamur elde ediniz. Bu karışımdan önce yuvarlak toplar yapıp sonra avucunuzda bastırarak yassıltınız. (Karışım fazla yumuşaksa bu işlemi ellerinizi önce nişastaya batırarak yapınız.) Bisküvileri fırın tepsinize yerleştirip 20-25 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, bisküvileri soğuttuktan sonra servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder