14 Mart 2011 Pazartesi

Nejat Gullu Simitleri

GEVREK SİMİDİN ÇITIRTISI NEWYORK’TAN DUYULUYOR

Dünyaya baklava yediren Nejat Güllü, çıtır simidi ile damak tadını değiştiriyor. Tamamen elde hazırlanan ve hakiki üzüm pekmezi kullanılarak renklendirilen Nejat Güllü’nün simitleri, New York’dan Hollanda’ya, Kaliforniya’dan Kuveyt’e kadar birçok noktada susamlı, kaşarlı ve kepekli türlerini dünya ile buluşturuyor. Yurt dışına simidi götüren Nejat Güllü, eşsiz simit tadı sayesinde “yüzüklerin efendisi” savaşını da kazandı…

Simidin yöreden yöreye farklı isimleri ve tatları olsa da Baklava Ustası Nejat Güllü, 10 yılı aşkın süredir simitleri ile bu ismi ve lezzeti Kâğıthane’den dünyanın dört bir köşesine taşıyor. Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazlarından simit, en lezzetli hali ile Nejat Güllü’nün Güllüoğlu’nda sizleri bekliyor. ABD NewYork’ta Manhattan, Astoria Queens ve Brooklyn’de, Kaliforniya Los Angeles ile Hollanda’da Amsterdam’da dillere destan olan Nejat Güllü’nün simitleri, Harran Ovası’ndan gelen özel un ve hafif zeytinyağı ile buluşuyor. Özellikle Amerika’da “yüzüklerin efendisi” olarak adlandırılan Nejat Güllü’nün simitleri susamlı, kaşarlı ve kepekli türleri ile Amerikalıların sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi oldu.

Usta ellerin yoğurduğu ve sütün kullanıldığı Nejat Güllü’nün simitlerinde hakiki üzüm pekmezi farklılık yaratıyor. Kıvama gelmesi için saatlerce yoğrulan Güllüoğlu’nun susamlı, kaşarlı ve kepekli simitleri günde yaklaşık 1000’in üzerinde üretiliyor. Nejat Güllü’nün Güllüoğlu markasının Türkiye’de bulunan toplam 16 şubesinde ve Newyork’tan Brooklyn’e, Amsterdam’dan Erbil’e yurtdışında da büyük ilgi gören simit her gün taze ve sıcak olarak sunuluyor.

Her yerde Güllüoğlu simitleri konuşuluyor

Simidin, sahip olduğu lezzetinin yanı sıra gevrekliği, susamı, özellikle ağızda dağılışı ile çok tutulduğunu belirten Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, “Türk simidini ABD’ye götürdük ve beklenenin üzerinde ilgi gördü. Amerikalılar Türk simidini görünce bagel’e tercih ettiler. Bagel ve simit, şekil yönünden benzerliği nedeniyle aralarındaki rekabet yüzüklerin savaşı olarak nitelendirildi. Yüzüklerin efendisinden esinlenilerek böyle bir isim takıldı. Bu rekabette simit geride kalmadı. Talep gün geçtikte artıyor. Amerika’daki tüm internet portallarında ve gazetelerde Baklavacı Güllüoğlu’nun simidinden bahsediliyor” dedi.

Hakiki üzüm pekmezinin kullanıldığı ve damak tadına göre susamlı, kepekli ve kaşarlı olarak üretilen Nejat Güllü’nün simitleri yurt dışına ise şoklama yöntemi ile sipariş üzerine Amerika, Hollanda, Kuveyt gibi noktalara gönderiliyor. Özellikle Amerika ve Hollanda’da herkes tarafından beğeni ile tüketilen Nejat Güllü’nün simitleri, gelen talep üzerine pişiriliyor ve sıcacık, taptaze olarak damakları şenlendiriyor.

Nejat Güllü’nün Güllüoğlu özel simitlerine Türkiye çapında toplam 16 noktadan, yurtdışında ise 7 şubeden ulaşılabiliyor. Güllüoğlu’nun farklı lezzetteki simitlerine yurt içinde İstanbul’da Kağıthane, Mısır Çarşısı, Beyazıt, Ümraniye, Mecidiyeköy, Fulya, Kadıköy, Üsküdar, Otogar, Hasanpaşa, Sultanbeyli, Pendik’te; Bursa’da Heykel ve Nilüfer’de, İzmit’te Merkez ve Gebze şubelerinde; yurtdışında ABD NewYork’ta Manhattan, Astoria ve Brooklyn’de, Kaliforniya Los Angeles’ta; Hollanda Amsterdam’da ve Irak Erbil’de ve Kuveyt şubelerinde bekliyor.

Dünyanın farklı kültürlerini geleneksel Türk tatlıları ve lezzetleri ile buluşturan Nejat Güllü’nün Güllüoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.gulluoglu.com adresi ziyaret edilebilir. www.gulluoglusiparis.com internet adresinden ya da 0 (212) 321 34 44 numaralı hattan da sipariş verilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder