9 Mart 2011 Çarşamba

Kakao kapli kurabiye tarifi

Malzemeler
* 2 haşlanmış yumurtanın sarısı
* 1 paket margarin (oda ısısında)
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı + 3 çorba kaşığı un

Kaplama için

* 10 çorba kaşığı toz şeker
* 1 paket (50 gr.) kakao

Yapılışı
Derince bir kaba yumurta sarılarını elinizle iyice ufalayıp üzerine margarini, toz şekeri ve kabartma tozunu katıp mikser ile iyice karıştırın. Bu karışıma unu da katıp elinizle yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika, üzerine nemli bir bez örterek dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz hamurdan, fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize yuvarladığınız kurabiye hamurlarınızı dizin. Kurabiyelerinizi, 160C’de ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.

Kurabiyeleriniz pişerken, derinliği olan bir tabakta kakao ve toz şekerini bir çorba kaşığı ile iyice karıştırın. Kurabiyeleriniz piştiyse fırını kapatıp, fırının kapağını açın. Fırının kapağına, içinde kakaolu şeker karışımın buldunduğu tabağı koyun. Fırının hala içinde olan sıcak kurabiyelerden bir çorba kaşığı yardımı ile 6-7 tane alıp kakaolu şekerin içine atın ve kaşık ile kurabiyeleri çabuk çabuk bu toz karışımda yuvarlayın. Tepsiyi fırından çıkarmadan bu işlemi yapıyoruz ki, kurabiyenin sıcağı ile kakaolu karışım kurabiyelere yapışsın. Aksi taktirde üzerinden dökülür kakaolar. Kakaoya bulanmış kurabiyeleri başka bir tabağa aktarıp aynı işlemi diğer kurabiyeler için de yapın.

Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder