14 Mart 2011 Pazartesi

Ezogelin Corbasi Tarifi

Malzemeler
* 1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
* yarım çay bardağı pirinç
* 1 kahve fincanı bulgur
* 1 çorba kaşığı un
* 50 gr. sıvıyağ
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 8 su bardağı etsuyu
* pul biber
* nane
* tuz

Yapılışı
Sıvıyağın bir kısmını tencereye alıp kısık ateşte kızdırın. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın, kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan sıvıyağı bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Kaynak:gurmerehberi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder