10 Mart 2011 Perşembe

Nar Gourmet

NAR Gourmet, Anadolu’nun 12 farklı ilinin zeytinyağlarını aynı koleksiyonda toplayarak zeytinyağı üreticiliğinde bir ilki gerçekleştiriyor. Türkiye’nin zeytin haritasını çıkararak; “Anadolu Zeytinyağı Koleksiyonu”nu oluşturan NAR, bu özel koleksiyonla Anadolu’nun farklı aroma ve tatlardaki zeytinyağlarını tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Türkiye’de 150 milyondan fazla zeytin ağacının ürün verdiğini biliyor muydunuz ? Ya da 88 farklı zeytin çeşidinin olduğunu? Bu doğal zenginlik, Anadolu’yu dünyada zeytin ve zeytinyağı konusundaki önde gelen coğrafyalardan biri yapıyor. İşte bu zenginliği markalaştırarak dünyaya tanıtmak için yola çıkan NAR Gourmet, Türkiye’nin zeytin haritasını çıkararak; “Anadolu Zeytinyağı Koleksiyonu”nu oluşturdu.

NAR, Anadolu Koleksiyonu’yla alanında bir ilki gerçekleştirerek yöresel tatları ortaya çıkarıyor. Hem bu tatların hem de yörelerinin tanıtılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. NAR’ın “Anadolu Zeytinyağı Koleksiyonu”nda, her biri farklı aroma ve tatlarda toplam 21 çeşit zeytinyağı var. Bu 21 farklı zeytinyağı, ilk kez aynı koleksiyonda bir arada zeytinyağı severlerin beğenisine sunuluyor.

Koleksiyonda şu bölge ve yöreler var:
Antalya-Manavgat-Beylik, Antalya-Manavgat-Tavşan Yüreği, Artvin -Yusufeli –Butko, Aydın-Kuşasası-Memecik, Balıkesir-Ayvalık-Ayvalık, Balıkesir-Burhaniye-Edremit, Bursa-Gemlik, Gaziantep-Nizip-Nizip Yağlık, Hatay-Antakya-Halhalı, Hatay-Antakya-Haşebi, Hatay-Antakya-Karamani, Hatay-Antakya-Savrani, Kilis-Hassa-Kilis Yağlık, Manisa-Akhisar-Domat, Manisa-Akhisar-Uslu, Mardin -Derik –Halhalı, Mardin -Derik –Melkabazi, Mersin -Silifke-Silifke Yağlık, Mersin -Tarsus-Sarı Ulak, Tekirdağ-Şarköy-Beyaz Yağlık, Tekirdağ-Şarköy-Trilye.

NAR, “kaliteli zeytinyağı” ilkesiyle çalışıyor. Bu nedenle hasat ve üretim aşamasında çok titiz davranılıyor. Zeytinler zedelenmemeleri için hiçbir mekanik alet kullanmadan elle toplanıyor. Elle hasat edilen zeytinler, üstün hijyene sahip tesislerde önce temizleniyor, ardından hiçbir katkı enzimi kullanmadan soğuk sıkım yöntemiyle sıkılıyor. Ve özel şişelerinde NAR satış noktalarındaki yerini alıyor.

Zeytinyağı sevenler NAR’ın Anadolu Koleksiyonu’nu mutlaka denemeliler; hiç kuşkusuz vazgeçemeyecekler.

Kaynak:gurmerehberi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder