9 Mart 2011 Çarşamba

Peynirli Pofidik Tarifi

Malzemeler
* 1,5 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 su bardağı un
* 3 adet yumurta
* ½ çay kaşığı tuz
* Kuru nane (pofidikleri bulamak için)

İç Harcı

* 150 gr beyaz peynir
* 1 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 8 adet ceviz
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı
Sütü ve margarini bir tencereye koyup orta hararetli ateşte margarini sütün içinde eritin. Margarin eridikten sonra sütü bir iki dakika daha kaynatıp üzerine unu ve tuzu ekleyin. Unu eklediğinizde bir çırpma teli ile hızlıca çırpın. Un sütle birlikte iyice toparlanacaktır, bu şekilde çırparak (gerçi artık hamur olmuş oluyor ve çırmak biraz zorluyor insanı) 2 dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alarak teker teker yumurtaları kırıp karıştırmaya devam edin. Her yumurtayı kırdıktan sonra çırpın, yumurta hamura iyice karıştıktan sonra diğer yumurtayı kırın ve çırpmaya devam edin. Bu aşamalar biraz kol kuvveti istiyor :-). Hamur hazır olduktan sonra krema sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize, hamurlara şekil vererek sıkın. Krema sıkma torbanız yoksa tepeleme dolu bir tatlı kaşığı hamur koyun tepsiye. Çok büyük hamurlar koymayın, çünkü epey şişiyorlar ve sonuçta bu pofidikler tek atımlık olacak. Önceden ısıtılmış 190C fırında 30 dakika pişirin.

Pofidikler pişerken iç harcınızı hazırlamaya başlayın. En basit aşama zaten iç harcı hazırlama aşaması. Peyniri, sarımsağı, maydanozu, cevizi, zeytinyağını ve yoğurdu, yani kısaca tüm iç harç malzemesini rondoya koyup çekin. İşte iç harcınız hazır.

Pişen pofidiklerinizi fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra keskin bir bıçak ile ortalarından ikiye bölün ve ortalarına 1 çay kaşığı iç harcınızdan koyun. Pofidiğinizi birleştirdiğinizde, birleşme yerine kaşığın sapı ile iç harçtan biraz daha sürün. Kuru naneyi bir tabağa dökün ve pofidiği, iç harç sürdüğünüz birleşme yeri naneye bulanacak şekilde tabakta yuvarlayın.

Afiyet olsun…

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder