9 Mart 2011 Çarşamba

Italyan yemekleri haftasi

Restoranında özellikle organik ve doğal ürün kullanmasıyla dikkat çeken ve “Slow Food” konusunda çığır açan ünlü şef Salvatore Denaro tarafından hazırlanan özel menü ve dünyaca ünlü İtalyan şarapları Arnaldo Caprai’nin sahibi Marco Caprai’nin bu menüye uygun seçtiği şaraplar 09-16 Mart tarihlerinde Frederic’s’te lezzet tutkunlarını bekliyor!

Yarattığı hayran kitlesi tarafından yıllarca büyük ilgi gören, İstanbul’un ilk ve tek “Steak&Lobster” restaurantı Frederic’s, 09-10 Mart tarihlerinde “Slow Food” konseptinde akla ilk gelen isimler arasında yer alan ünlü İtalyan şef Salvatore Denaro ve Italian Sommelier Association tarafından “En İyi Üretici” ödülüne layık görülen ve ADCO tarafından ithal edilen Arnaldo Caprai şaraplarının sahibi Marco Caprai’yi ağırlıyor!

İtalyan şef Salvatore Denaro ve ödüllü şarap üreticisi Marco Caprai’nin 09-10 Mart tarihlerinde bizzat konuklara sunacakları birbirinden yaratıcı ve lezzetli yemek ve şarap eşleştirmeleri aynı zamanda 16 Mart tarihine kadar da Frederic’s’in menüsünde yer alarak müdavimlerin beğenisine sunulacak. Dünyada ilk defa çiple takip edilen özel mantarlar kullanan Arnaldo Caprai şarapları bu yöntemle tüketicinin şarabın şişelenme tarihini, üzüm türünü, alkol oranını ve ürünle ilgili diğer karakteristik bilgilere ulaşmasını sağlıyor. Restoranında özellikle organik ve doğal gıdalar kullanarak menü oluşturmaması ve sadece “günün spesiyalitesi” ile müşterilere hizmet vermesi ile ünlenen İtalyan şef Salvatore Denaro ile şarap uzmanı Marco Caprai’nin özel hazırladıkları eşleşmeler 1 hafta boyunca Frederic’s’in konuklarına tadına doyulmaz bir lezzet yolculuğu sunmaya hazırlanıyor!

Yöresel salatalardan çorbaya, makarnadan trüf mantarlı kuzuya kadar farklı alternatifler sunan menüye eşlik eden Arnaldo Caprai şarapları ile 9-16 Mart tarihlerinde Frederic’s akşam yemeklerinizin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor!

Şef Salvatore Denaro’nun Menüsü:

* “Panzanella” yöresel sebzeli ekmek salatası
* Sebze salatası
* Mozarella peynirli ve ev yapımı domates soslu fırın patlıcan
* Yöresel bakliyat çorbası
* Enginar ve kum midyeli spagetti
* Ançuez soslu kuzu
* Acıbadem ve çikolatalı tatlı
* Kişi başı fiyat: 55 Euro+KDV (İçki dahil değildir.)

Kaynak:gurmerehberi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder