13 Mart 2011 Pazar

Fransiz Tart Tarifi

Malzemeler
* 1 paket petibör bisküvi
* 125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
* 12 çorba kaşığı yoğurt
* 2 yumurta
* 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
* 1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen (ya da çilek)
* 1,5 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Böğürtlenlerinizin üzerine 1,5 yemek kaşığı toz şeker serperek buzdolabına kaldırın. (Çilek kullanacaksanız, çileklerinizi küçük küpler halinde doğrayın).

Bisküvinizi rondoda çekerek un haline getirin. Çekilmiş bisküvilerinizi bir kaba alıp üzerine margarininizi katarak elinizle, bisküvi ile margarin birbirine iyice karışana kadar yoğurun. Yağladığınız (26cm çapındaki) yuvarlak borcamınızın tabanına yağlı bisküviyi elinizle bastırarak yayın. Bir yemek kaşığının tersi ile tart tabanınızı düzleştirin. Kaşık hamura yapışıyorsa, kaşığın sırtını ara ara soğuk su ile ıslatıp işleme bu şekilde devam edin.

Ardından mikser yardımı ile yumurtalarınızı ve şekerinizi derince bir kapta çırpın. Yoğurdunuzu da bu karışıma katıp 2-3 dakika daha çırpın, son derece akışkan bir karışım elde edeceksiniz. Hazırladığınız karışımı tart tabanının üzerine dökerek borcamınızı 170C’de fırınlayın. Tartınızın üzeri hafiften kızarmaya başladığında (tartın ortasını da kontrol edin, orta kısım sıvılığını yitirip katı bir hale gelmiş olmalı) borcamınızı fırından çıkarın.

Servis yaparken, dilimlediğiniz tartın üzerine, hazırlamış olduğunuz meyvelerden (meyvenin suyundan da kaşığa bir miktar alarak) bir yemek kaşığı dökün. Tartı ılıkken servis edin, üzerlerindeki meyvelerin ise soğuk olması gerekiyor. Meyveleri tartın üzerine döküp uzunca bir süre bekletmeyin, hem görüntü hoş olmuyor hem de tart meyvenin suyunu çekeceğinden lezzetinde farklılık oluyor. Servisten hemen önce bir dilim tartı tabağa koyup, tabakta meyveyi üzerine dökün ve hemen servis edin.

Afiyet olsun…

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder