11 Mart 2011 Cuma

Empanada nedir?

Empanada, Şili’de tadılması gereken lezzetlerden biri. Empanada, içi dana eti, soğan, bazen de deniz ürünü ile doldurulmuş bir hamurişi çeşidi. Şili’de akşam yemekleri genellikle pek fazla önemsenmiyor, çünkü öğle yemeğinde herkes karnını çok iyi doyurmuş oluyor.

Malzemeler: (4 kişilik)

1,5 su bardağı Amerikan Pirinci
1 adet haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü
1 su bardağı cheddar peyniri
1/2 su bardağı doğranmış yeşil soğan
1/4 su bardağı ince kıyılmış siyah zeytin
1 adet orta boy elde açılmış ekmek hamuru

Hazırlanışı:
Bir tencereye pirinç, haşlanmış tavukları, 1 su bardağı cheddar, ince kıyılmış soğan ve zeytinleri ilave edip orta ateşte soteleyin. Elde açılmış ekmek hamurunun ortasına bu karışımdan 2 çorba kaşığı kadar koyup yarım ay şeklinde ikiye katlayıp etrafını kapatın. Fırın kabına yerleştirip, 400 derece ısıtılmış fırında altın rengi alıncaya kadar pişirin ve servis yapın.

Her servis 683 kalori, 27 gr protein, 35 gr yağ, 67 gr karbonhidrat, 2 gr doğal lif, 58 miligram kolesterol ve 668 miligram sodyum içerir.

Kaynak:gurmerehberi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder