9 Mart 2011 Çarşamba

Ispanakli Milfoy Tarifi

Malzemeler
* 12 kare milföy hamuru
* Yarım kilo ıspanak
* ½ çay kaşığı tuz
* Bir tutam karabiber
* 1 çay bardağı krema
* 1 yumurtanın sarısı
* Üzüm pekmezi

Yapılışı
Milföylerinizi buzluktan çıkarın ve bir kenarda çözülmeye bırakın. Ispanaklarınızı iyice yıkayın ve sonra bir parmak kalınlığında kıyın. Kıyılmış olan ıspanaklarınızı tencerenize koyup üzerine tuz ve karabiber ekleyin (tuz ve karabiber miktarını arzunuza göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz). Ardından tencerenizi harlı ateşe koyup ıspanakları iyice pişirin. Piştikten sonra üzerine kremanızı dökün ve kremayı biraz çekene kadar, yaklaşık 4-5 dak., tahta bir kaşık ile ara ara harcınızı karıştırın. Ocağınızın altını kapatın ve tencereyi bir kenara alın. Bu arada fırınınızı 175C’de ısıtmaya başlayın. Muffin kalıbınızı margarin/sıvı yağ ile iyice yağlayın. (Ben önce biraz margarin ile yağlayıp ardından fırça ile sıvı yağ sürüyorum kalıba. Aksi halde ne hikmetse benim milföylerim kalıba yapışıyor. Yapıştığı zaman da milföy ile kalıbın arasına kürdan sokup ikisini birbirinden ayırmaya çalışıyorum ki bu da boşu boşuna beni yoruyor.) Yağlanan bölmelere tek tek kare milföylerinizi yerleştirin.

Her birinin içine yaklaşık bir tatlı kaşığı ıspanaklı harcınızdan koyun ve milföy hamurunuzu kapatın.

Kapatma işlemi için; dört kenardan önce karşılıklı ikisini bitiştirin, onların üzerine de diğer iki kenarı bitiştirin ve bitiştirdiğiniz yerden –pişerken açılmaması için- bir kürdan geçirin. Kapatma işlemi bittikten sonra yumurta sarısının içine çay kaşığının ucu ile çok az pekmez koyup karıştırın ve hamurlarınızın üzerine bir fırça ile sürün. Tepsinizi artık iyice ısınmış olan fırınınıza koyup böreklerinizin üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen börekleri fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun…
Not: Muffin kalıbı olmayanlar şekillendirme işini bir kahve fincanı içinde yapabilirler. Yalnız fincanın içini sıvı yağ ile her seferinde biraz yağlayın ki hamur fincana yapışmasın. Şekillendirmeyi yapıp kürdanınızı taktıktan sonra hamuru fincandan çıkarın ve yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye dizin.

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder