16 Mart 2011 Çarşamba

Kokosh By Asmali Meyhane

Kokosh, göz alıcı dekorasyonu, güçlü sesleriyle konukları coşturan sanatçıları, lezzetli mezelerle dolu mutfağı ve yaşattığı bar keyfiyle müşterilerinde adeta bağımlılık yapıyor.

Pazar hariç hafta içi her gün, hafta sonu 19.30-02.00 arasında açık.

İşte size eğlenceli bir ‘eller havaya’ mekânı. Aslında burası çok tanıdık ama bir yandan da çok yeni. Asmalımescit’te 10 yıldır hizmet veren Kokosh üst kata taşındı ve de dekorasyonunu yeniledi. Akşamları, önceden rezervasyon yaptırdığınız masanıza kurulup mezeleriniz eşliğinde içkinizi yudumlarken canlı müzikle coşabileceğiniz Kokosh parlak ve canlı renklerle dekore edilmiş; şaşaalı iç tasarımı adı gibi kokoş. Masa örtülerinden sandalyelere, perdelerden garsonların kıyafetlerine her şey göz alıcı.

Kokosh’un menüsünde 14 çeşit meze, üç çeşit ara sıcak ve et, tavuk veya balık seçenekli ana yemek yer alıyor. Meyhane cacığı, yoğurtlu patlıcan salatası, yoğurtlu közde kırmızı biber, mercimek köftesi, sebzeli tavuk salatası mezelerden aklımızda kalanlar. Lezzetlerinde bir problem yok. Ara sıcak olarak da etli pazı sarma, yaprak ciğer ve sebzeli börek geliyor tabaklarımıza. Ara sıcaklar da başarılı. Ana yemek olarak ızgara levrek söylüyoruz; gayet lezzetli. Meyve tabağıyla da yemek faslı sonlanıyor. Elbette Kokosh’u ön plana çıkaran özelliği mutfağından ziyade canlı müzikleri. Beş yıldır Kokosh’ta sahne alan Cumhur Demir ve orkestrası Cumhur Cemaat hem cuma, hem cumartesi akşamları sahne alıyor ve özellikle müdavimler tarafından çok seviliyor. Tabiri caizse ‘çok eğlendiriyor’ Cumhur Bey. Tabii bu çeşit bir eğlenceye hazır olarak gitmeniz gerekiyor Kokosh’a, tarzınız değilse sıkılma ihtimaliniz var. Hafta içi de Türk sanat müziği fasıl ekibi veya farklı sanatçılar sahneye çıkıp canlı müzik icra ediyor. Kokosh by Asmalı Meyhane’de yemekli içkili, sazlı sözlü bir gece geçirmenin kişi başı bedeli hafta içi 90, hafta sonu 120 TL. Yerli içki sınırsız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder