10 Mart 2011 Perşembe

Martini Tarifi

Malzemeler:
* 1 ölçek sek vermut
* 8 ölçek cin
* 1 adet zeytin
* 1 adet limon dilimlenmis

Hazırlanışı:

Cin, pek çok kişinin “karaktersiz” bulduğu bir içkidir. Vermut da doğrusu tek başına pek sevilmez, iki içkinin de tek başlarına itibarlarının iyi olduğu pek söylenemez. Ama ikisini uygun bir kıvamda biraraya getiren Dry Martini dünyanın en sevilen kokteylidir.

Martini and Rosso firmasının Dry vermutu, ülkemizde bulunan tek sek vermuttur. Bu, şekersiz, aromatik bitkilerle takviye edilmiş bir tür beyaz şaraptır.

Cin buzlukta, vermut da buzdolabının şişe kısmında iyice soğutulur. Martini için kullanılacak Y biçimindeki ayaklı kadehler ile kokteylin hazırlanacağı karıştırma kabı buzlukta bulundurulur. Buzluktan çıkartılan karıştırma kabı yarı yarıya buzla doldurulur. Üzerine bir ölçek vermut dökülerek, kaşıkla dairesel hareketlerle yarım dakika karıştırılır. Ardından sekiz ölçek cin ilave edilir ve bir dakika boyunca aynı yöntemle karıştırılır. İçine bir yeşil zeytin tanesi veya zar inceliğinde kesilmiş limon kabuğu konan kadehe süzülür…

İyi bir Dry Martini’nin püf noktası, “çok soğuk ve çok sek” olmasıdır. Bunun için bazıları vermutu daha da az koyarlar. Hatta İngiliz devlet adamı Churchill’in vermutu koymak yerine ağzı açık vermut şişesini cin dolu karıştırma kabının çevresinde gezdirerek, vermutu cine “koklattığı” bile söylenir.

Kaynak:gurmerehberi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder