18 Mart 2011 Cuma

Molka

Renkli sandalyeleri, kitapları, dergileri ve tüm detaylarıyla sevimli ve ev tadında bir mekân Molka.

Her gün 08.30-22.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Yeniköy sahilinden sık geçenler farketmiştir, Uras x Dilekçi Mimarlık’ın Yeniköy’deki ofisinin yerine Molka adında bir kafe-bistro açıldı. Mekânın sahibi Sevtap Hanım -Durmuş Dilekci’nin eşi mutfak aşkını İstanbul Culinary sayesinde hayata geçirmiş samimi ve mutevazi bir şef. Molka ile de bu aşkı paylaşacak yepyeni dostlar edinmiş kendine. Yeniköylüler daha hazırlıkları bitmeden kapıya dayanıp, “bir kahve içemez miyiz” deyince açmışlar kapıları.

Müdavimleri ve çalışan tüm ekip mekânı en az sahibi Sevtap Hanım kadar sahipleniyor. Köşe kapmaca oynanıyor resmen içeride. Gelenlerin hep oturmayı seçtiği masaları bile var. Laptop’ıyla çalışmaya gelip tüm günü burada çalışarak geçiren müdavimleri, yarın yine geleceklerinden emin bir şekilde laptop’larını bile mekânda bırakıp gidiyorlar. ‘Okuma grubumuz olsun’ diye bir teklif gelmiş bir müdavimlerinden. Bu işe çok sıcak bakan Sevtap Hanım hemen evden iki kitap getirmiş. İmzalayıp rafa bırakmış.

Molka’da çay, kahve içmeyi günlük ritüel haline getiren, hem akşam hem de öğlen burada karnını doyuran müdavimleri var. Özellikle akşam çok yoğun geçiyor. Grupları ağırlıyorlar mekânda. Günlük olarak vakit buldukça yeni tarifler deniyor, gelenlere tattırıyorlar. Bir gidişinizde menüde olmayan nefis pizzanın tadına bakabilirsiniz mesela. Bu tarz sürprizleri de var Molka’nın.

Molka’nın mutfağından Sevtap Hanım’ın evinde ne pişiyorsa o çıkıyor. Sağlıklı beslenmeyi seçen Yeniköy halkı durumdan memnun. Yemeklerin tamamı günlük olarak hazırlanıyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor. ‘Tamamen doğal ve organik’ gibi etiketleri yok ama malzemenin en iyisiyle hazırlanıyor her biri. Menü salata ve ızgara ağırlıklı. Bir iki tane hamburger de var ama onlar da tüm malzemeleriyle doğal ve sağlıklı. Etler Karkas’tan ve Sevtap Hanım’ın Akatlar’da evi için alışveriş yaptığı kasaptan, ekmekleri Naan’dan geliyor. Menüde Sevtap Hanım’ın mutfak eğitimi aldığı Culinary’deki şeflerin, 360’ın şeflerinin ve Mike Norman’ın da katkıları var.

Şu anda servis ettikleri menü aslında açılış menüsü olarak düşündükleri bir menü. Çok fazla sebze isteyen olduğu için günlük yemekler eklemişler menüye. Ayvalı kereviz, buğdaylı pazı yapmışlar mesela. Menü bu haliyle çok sevildiği için aslında çok da değişiklik yapmayı düşünmüyorlar ancak talepleri de değerlendiriyorlar. Yemekleri dışında kahvesi ve çayı da çok lezzetli Molka’nın. Ronnefeldt çaylarını oteller dışında servis eden ilk mekân oldu burası. Sunumlarıyla çayından, hamburgerine her bir çeşit doyuruyor.

Barı ve tezgâhı çok özel bir işçilikle betondan yapılmış. Barının hemen ön tarafında günlük kurabiyeleri duruyor. Barın arkasında mutfağın hemen önünde göz ucuyla içeriyi kesebileceğiniz alanda grupça gittiğinizde kurulabileceğiniz masasıyla daha cozy bir bölümü var. Kapasitesi 30 kişilik. Yazın tamamen açılan camlarıyla sokağa taşıracak enerjisini. İlk fırsatta yolunuzu düşürün.

Menüden
Kızarmış ekmek üstü sahanda çift yumurta 12 TL
Balkabağı çorbası 8 TL
Molka burger 18 TL
Pancar salatası 12 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder