13 Mart 2011 Pazar

Bademli limonlu kek tarifi

Annemin yıllardır yaptığı kektir aslında bu kek. Evimizin temel kek tarifidir. Evdeki malzemelere göre yeri gelir içine kakao ekleriz, yeri gelir içine fındık ekleriz. Geçen gün ablama giderken çabuğundan bir kek atayım fırına dedim ve annemin keki aklıma geldi. İçine farklı olarak yoğurt, limon kabuğu, badem ve damla çikolata koydum. Dediğim gibi temel tarif hep aynı kalıyor ama içine koyduğunuz kuruyemiş ya da ekstra malzemeler farklı lezzetler elde etmenize olanak sağlıyor.

Annemler kekimi çok beğendiler, "E ama anne bu zaten senin tarifin" dediğimde annem şaşırdı, "yok yok bu artık başka bir tarif ve başka bir lezzet olmuş dedi" gözlerini devire devire kekini yemeğe devam ederken :-)



Malzemeler:

*
3 yumurta
*
½ su bardağı toz şeker
*
1 tutam tuz
*
1 su bardağı sıvı yağ
*
1 su bardağı süt
*
1 kabartma tozu
*
2 paket vanilya şekeri
*
2 su bardağı un
*
1 tatlı kaşığı yoğurt
*
2 çay bardağı badem
*
1 çay bardağı damla çikolata
*
1 limon
*
5 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

Yumurtayı, toz şekeri, tuzu, sıvı yağı ve sütü derince bir kapta mikser yardımı ile iyice karıştırın. Bu karışıma kabartma tozu, vanilya şekeri, yoğurt ve unu da katıp devam karıştırın. Bir bıçak yardımı ile bademleri ince ince kıyın. Rendenizin ince tarafı ile limonun kabuklarını rendeleyip bademlerle birlikte kek karışımına katın. Damla çikolatalarınızı da ekleyip kısa bir süre daha çırpın.

Fırınınızı turbo ayarında 160C’ye ayarlayın. Sıvı yağ ile yağladığınız kek kalıbınıza hazırladığınız kek karışımını dökün. 1 saat 15 dakika kadar pişirin kekinizi. Kekin pişme süreci fırından fırına göre farklılık göstereceğinden ara ara bir kürdan yardımı ile kekinizin pişip pişmediğine emin olun. Pişme işlemi bittikten sonra fırınınızı kapatıp kapağını açın. Kekinizi sıcak fırında 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kabuklarını rendelediğiniz 1 adet limonun suyunu sıkın ve 5 çay bardağı pudra şekeri ile iyice karıştırın. Soğumuş olan kekinizin üzerine bir tatlı kaşığı ile yavaş yavaş dökün. Limonlu sos kekin üzerinde donduktan sonra kekinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kaynak:sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder