14 Mart 2011 Pazartesi

Muhtesem Osmanli Yemekleri i? Hilton

Başlangıç olarak sunulan Terbiyeli Tavuk Çorbası’nın özelliği Kanuni Sultan Süleyman’ın şehzadeleri için yapılan sünnet düğünleri ve şenliklerinde vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alması. Osmanlı Sarayı mutfağının birbirinden muhteşem lezzetleri Bosphorus Terrace Restaurant’da konuklarını bekliyor.– 2010 Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması’nın galibi Hilton İstanbul ödüllü yemeklerini Bosphorus Terrace Restaurant‘da Mart ayı boyunca sizlerle bulusturuyor. Terbiyeli Tavuk Çorbası, Fırında Bıldırcın Dolması, Terkib-i Cesidiyye, Sütlü Elmasiye ve Cevizli Kabak Tatlısı gibi enfes lezzetlerin sunulacağı bu sölendeki yerinizi alın; üstelik otopark ücreti ödemeden. Ayrıca özel davetlerinizde sizin belirlediğiniz bir mekanda sevdiklerinize özel vereceğiniz davette bu muhteşem menüyü de servis edebilirsiniz.

Hilton İstanbul’u başarıyla temsil eden ekip menüyü oluştururken hazırladıkları her tabağın hikâyesine de yer verdiler. Başlangıç olarak sunulan Terbiyeli Tavuk Çorbası’nın özelliği Kanuni Sultan Süleyman’ın şehzadeleri için yapılan sünnet düğünleri ve şenliklerinde vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alması. Ara sıcak olarak hazırlanan Fırında Bıldırcın Dolması ise, Selçuklu padişahlarınca av dönüşü verilen ziyafetlerin ve Osmanlı döneminde özellikle saray çevrelerince kurulan görkemli sofralarının baş tacı olarak sunuluyordu.

Hilton İstanbul ekibinin ana yemek olarak hazırladığı Terkib-i Cesidiyye adını içindeki çok sayıdaki malzemenin çeşitliliğinden ve Farsçada tadına bakılmış, beğenilmiş anlamına gelen “cesidiye” kelimesinden alıyor. Osmanlı mutfağına Şirvani tarafından eklenmiş 15’inci yüzyıla ait bu şölen yemeği, dönemin en çok rağbet edilen sekerli ve meyveli yemeklerinin özel bir örneği olma niteliğini taşıyordu. Son olarak, Sütlü Elmasiye ve Cevizli Kabak Tatlısı ise Osmanlı Saray Mutfağı’nın elmasiye, nefis kabak tatlısı ve Diyarbakır’a özgü kudret helvasının bir araya gelmesiyle sunulan bir lezzet oldu.

Hilton İstanbul ekibine birincilik getiren bu menü sadece Mart ayı boyunca Bosphorus Terrace Restaurant’da servis edilecek. Bu lezzet şölenini kaçırmayın.

Rezervasyon ve Dış İkramlar İçin Telefon: 0212 315 6000

Facebook.com/Hiltonistanbul

Twitter.com/Hiltonistanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder