13 Mart 2011 Pazar

Limonlu Kek Tarifi

Malzemeler
* 5 yumurta
* 1+1/3 su bardağı şeker (250 gr)
* 1 paket vanilya şekeri
* 1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
* 3 Türk kahvesi fincanı un (125 gr)
* Bir çimdik tuz
* 2 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
* 2 Türk kahvesi fincanı buğday nişastası
* 170 gr. margarin
* Kekin üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı
Margarininizi eritin ve soğumak üzere kenara koyun. Yumurtaları, şekeri, vanilya şekerini ve rendelenmiş limon kabuğunu cam bir kaseye koyun. Bu cam kaseyi de, içine 3 parmak soğuk su koyduğunuz bir tencerenin üzerine yerleştirin. (Kase ile camın birbirine temas etmemesi gerekiyor, bu yüzden tencerenin kaseden küçük olması gerekiyor ki yapacağımız işlemi buharda yani benmari usulü yapabilelim.) Ocağınızın altını açın ve cam kasedeki malzemeyi bir çırpma teli ile, karışım ılık bir kıvama gelene dek yavaşça karıştırın. Kaseyi tencerenin üzerinden alın ve 3-4 dakika daha karıştırarak soğutun.

Geriye kalan malzemeleri; yani unu, tuzu, nişastaları ve soğumuş olan margarini yumurtalı karışıma ilave edin ve mikser ile karıştırın. Kek kalıbınızı sıvı yağ ile yağladıktan sonra kek karışımınızı içine dökün ve önceden 190C’de ıstıığınız fırınınızda 40-45 dakika pişirin. Kekinizi fırından çıkarmadan önce içine bir kürdan batırarak (kürdan temiz çıkarsa, hiç hamur yapışmamışsa kekiniz pişmiş demektir) içinin de pişdiğinden emin olun. Kekiniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve ondan sonra kesip servis yapın.

Afiyet olsun…

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder