13 Mart 2011 Pazar

Cilekli Muzlu Pasta Tarifi

Malzemeler

Keki için

* 3 yumurta
* 2,5 kahve fincanı şeker
* 3,5 kahve fincanı un
* ½ paket kabartma tozu

Krema için

* 2 yumurta sarısı
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 4 yemek kaşığı/30gr un
* 2 yemek kaşığı/ 15 gr mısır nişastası
* 1,5 su bardağı/ 300 ml süt
* ½ paket vanilya şekeri
* 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
* 1 yumurtanın akı
* 80 gr bitter çikolata
* 1 yemek kaşığı krema
* 1 çay bardağından 1 parmak az portakal suyu
* 1 paket Dr.Oetker tart jöle

Yapılışı
Pastanızı yapmaya kullanacağınız kremayı yapmakla başlayın. Yumurta sarılarını ve 1 yemek kaşığı toz şekeri derince bir kaba koyup, karışım koyu kıvama gelene kadar bir mikser ile çırpın. Ardından mısır nişastasını ve unu üzerine azar azar atıp çırpmaya devam edin. Çırpma işlemi bitince kabınızı bir kenara koyun.

Sütü, vanilya şekerini ve 3 yemek kaşığı toz çekeri küçük bir tencereye alıp orta hararetli ocağa koyun. Ara ara karıştırarak ısıtın. Süt kaynamaya başlamadan tencereyi ocaktan alın. Bir kepçe yardımı ile ısınmış sütünüzü azar azar unlu karışıma dökün ve mikser ile çırpın. Bu aşamada elde ettiğiniz karışım topak topak olmuş olacaktır. Küçük bir tencerenin üzerine bir tel süzgeç (ya da tülbent) koyun. Elde ettiğiniz karışımı süzgece dökün. Bir yemek kaşığının tersi ile karışımdan süzgeçte kalan topakların üzerine bastırın, yani topakları süzgeçte ezin. Böylece karışımınız pürüzsüz bir hal alacaktır. Tencerenizi kısık ateşte ocağa alın ve bir tel çırpıcı yardımı ile kremanızı sürekli karıştırarak pişirin. Krema kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Krema kaynarken karıştırmayı ihmal etmeyin, aksi taktirde dibi tutar ve istemeyeceğiniz kötü bir görüntü ve tat oluşur. Pişen kremanızı cam bir kaseye koyun ve üzerine strech folyo kapatıp oda ısısında 10 dakika soğumaya bırakın. Ardından buzdolabına koyarak 20 dakika daha soğutun.

Soğumuş olan kremanıza süzme yoğurdu ekleyip tel çırpıcı ile hızlı hızlı çırpın. Ayrı bir kasede yumurta akını ve 1 yemek kaşığı toz şekeri, karışım köpük kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın. Elde ettiğiniz köpük karışımını da krema kasesine katıp tel çırpıcı ile son bir kez daha iyice karıştırın. Nihayet hazır olan pasta kremanızı tekrar buzdolabına kaldırıp pastanızın kekini pişrmeye başlayabilirsiniz.

Pastanızın keki için; yumurtaları ve toz şekeri krem kıvamı alana kadar mikser ile çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin. Çok akışkan olmayan bir karışım elde edeceksiniz. Margarin ile yağladığınız kalıba bu karışımı dökün ve kalıbı biraz sağa sola hareket ettirerek karışımın eşit dağılmasını sağlayın. 170C’ye ayarlı fırınınızda üzeri hafif renk değiştirene/ kızarana kadar pişiriniz. Pişip pişmediğinden emin olmak için keke bir kürdan batırıp konrtol ediniz. Kürdana hiç kek/karışım bulaşmamışsa kekiniz pişmiştir. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Soğuyan kekinizi kalıptan çıkarın (borcam kullanacaklar keklerini borcamda bıraksınlar). Portakal suyunu bir yemek kaşığı yardımı ile kekin üzerine eşit bir şekilde dökün. Çikolatanızı benmari usulü eritin ve içine kremayı katıp iyice karıştırın. Silikon spatula (ya da bir yemek kaşığının tersi) yardımı ile ince bir tabaka halinde kekin üzerine sürün. Hemen ardından hazırladığınız kremanın tamamını da kekin üzerine döküp, silikon spatula (ya da bir kaşığın tersi) ile kekin tamamına yayın.

Arzu ettiğiniz meyveleri (yumuşak meyveler kullanmaya dikkat edin, armut ve elma gibi sert meyveler bu pastaya yakışmıyor) kremanın üzerine dizin. Tart jölenizi, paketin arkasındaki tarife göre pişirin. Bir kaşık yardımı ile ılınmış olan jöleyi meyvelerin üzerine dökün. Jöleyi çok sıcakken dökerseniz meyvelerin üzerinden akıp gider ve pasta keki jöleyi emer. Pastanızı buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder