15 Mart 2011 Salı

Limonlu Kek Tarifi

Aslında Almanca adı "Klassischer Sandkuchen" bu kekin. Birebir çevirdiğimizde "Klasik Kum Keki" gibi garip bir adı oluyor Türkçede. Ben de bu yüzden, tarifin içinde limon kabukları da olduğundan "Limonlu Kek" diye değiştirdim adını. Yapımı alıştığımız keklere göre daha farklı. Kabaran bir kek türü olmadığından kestiğinizde içi de göz göz olmuyor. Hani marketlerde ya da bakkallarda paketlerde satılan dikdörtgen kekler vardır ya, aynı onlar gibi oluyor işte.

Malzemeler:

* 5 yumurta
* 1+1/3 su bardağı şeker (250gr)
* 1 paket vanilya şekeri
* 1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
* 3 türk kahvesi fincanı un (125gr)
* Bir çimdik tuz
* 2 türk kahvesi fincanı mısır nişastası
* 2 türk kahvesi fincanı buğday nişastası
* 170gr margarin
* Kekin üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı:

Margarininizi eritin ve soğumak üzere kenara koyun. Yumurtaları, şekeri, vanilya şekerini ve rendelenmiş limon kabuğunu cam bir kaseye koyun. Bu cam kaseyi de, içine 3 parmak soğuk su koyduğunuz bir tencerenin üzerine yerleştirin. (Kase ile camın birbirine temas etmemesi gerekiyor, bu yüzden tencerenin kaseden küçük olması gerekiyor ki yapacağımız işlemi buharda yani benmari usulü yapabilelim.) Ocağınızın altını açın ve cam kasedeki malzemeyi bir çırpma teli ile, karışım ılık bir kıvama gelene dek yavaşça karıştırın. Kaseyi tencerenin üzerinden alın ve 3-4 dakika daha karıştırarak soğutun. Geriye kalan malzemeleri; yani unu, tuzu, nişastaları ve soğumuş olan margarini yumurtalı karışıma ilave edin ve mikser ile karıştırın. Kek kalıbınızı sıvı yağ ile yağladıktan sonra kek karışımınızı içine dökün ve önceden 190C'de ıstıığınız fırınınızda 40-45 dakika pişirin. Kekinizi fırından çıkarmadan önce içine bir kürdan batırarak (kürdan temiz çıkarsa, hiç hamur yapışmamışsa kekiniz pişmiş demektir) içinin de pişdiğinden emin olun. Kekiniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve ondan sonra kesip servis yapın.

Afiyet olsun...

Kaynak:sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder