13 Mart 2011 Pazar

Kabakli borek tarifi

Malzemeler

* 3 adet yufka
* 250 gr. kabak
* 3 çay kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
* 4 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Kabaklarınızı, kabuklarını soymadan rendeleyin. Rendelediğiniz kabakları tuz ile ovarak sularını çıkartın. Piyazlık soğanı ovar gibi ovuyorsunuz. Tel bir süzgecin üzerinde yaparsanız bu ovma işlemini, daha sonradan ayrıyetten suyunu süzme derdinden kurtulursunuz. Ayrı bir kapta 3 yumurtayı çırpma teli ile iyice çırpın. Yoğurdu da yumurtaların üzerine katarak çırpmaya devam edin. Kabağı ve dereotunu da bu karışıma katıp bir kaşık ile iyice karıştırın.

Büyük boy yuvarlak borcamınızı margarin ile yağlayın. İlk yufkanızı, yufkanın uçları borcamın köşelerinden sarkacak şekilde borcama yerleştirin. Yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı yağı gezdirin ve hazırladığınız harcın yarısını bu yufkanın üzerine yayın. Daha doğrusu; harç zaten sıvı kıvamlı olduğu için, bir yemek kaşığı ile harçtan alarak yufkanın üzerine harcı akıtın. İkinci yufkayı elinizle ortadan ikiye bölün. İlk önce bir yarıyı, sonra diğer yarıyı harcın üzerine, yufkaları biraz buruşturarak serin. Bu ikinci yufkanın üzerine de 1 kaşık yağı dökün, ardından da kalan harcı kaşık ile akıtın. Son yufkayı da ortadan ikiye bölerek yine ikinci yufkada da yaptığınız gibi, yufkayı buruşturarak harcın üzerine yayın. Borcamın kenarından sarkan yufkaları da, böreğin üzerini kapatırmış gibi, yufkaların üzerine doğru katlayın.

1 yumurtayı iyice çırpıp, 2 kaşık sıvı yağ ve sütü yumurtanın üzerine ekleyin. Bu karışımı böreğin üzerine eşit miktarda yayın. 180C’ye ayarlanmış fırınınızda böreğinizin üzeri pembeleşene kadar pişirin. Borcamınızı fırının ortasının bir altındaki bölmeye yerleştirin ki böreğin altı da iyice pişsin. Böreğinizi fırından çıkarttıktan sonra üzerine nemli bir bez örterek 10 dak. kadar bu şekilde bekletip servis edin.

Afiyet olsun…

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder