13 Mart 2011 Pazar

Sosisli Zarf Boregi Tarifi

Malzemeler
* 3 adet yufka
* 16 adet küçük sosis
* 2 adet iri domates
* 1 adet çarliston biber
* 1 silme çay kaşığı tuz
* 1 çay bardağı + 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* ½ çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı + 1 fincan yoğurt
* 1 diş sarımsak

Yapılışı
Sosisleri halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile teflon bir tencerede 1-2 dakik hafifçe kızartın. Çarliston biberi küçük küçük doğrayın. Domatesleri rondoda kabukları ile birlikte çekin. Çarliston biberi, tuzu ve çektiğiniz domatesleri hafifçe kızarmış olan sosislerin üzerine ekleyin. Harcınızı, orta hararetli ateşte domates suyunu çekene kadar pişirin. (Harcınız birazcık sulu kalsın ama. Böylece böreğin içi de yumuşak olacaktır.) Harcınız piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurtanın akını, sıvıyağı, sütü ve 1 yemek kaşığı yoğurdu bir kâseye koyup çırpma teli ile iyice karıştırın.

Yufkalardan ilkini tezgaha serin ve hazırladığınız akışkan karışımın yarısını, bir yemek kaşığı ile yufkanın üzerine gezdirerek yayın. 2.Yufkayı üzerine serin. Sıvı karışımın geriye kalanını da bu yufkanın üzerine yemek kaşığı ile yayın. Ardından son yufkayı üzerine serin. Yufkayı bıçak yardımı ile dörde bölün. Ardından her üçgeni ikiye bölerek 8 adet üçgen yufka yapın. Üçgen yufkanın geniş kenarına (yani üçgenin tabanına) harcınızı koyun, harcı kenarın üç parmak aşağısına koyun.

Böreğiniz dikdörtgen şeklinde olacağından harcı koyduğunuzda kaşığın tersi ile biraz yayın ki harç tek tarafta toplanmasın. Üçgenin karşılıklı iki kenarını harcın üzerine kapatın, daha sonra da üçgenin tabanını (3 parmak boş olan kısmı) harcın üzerine doğru kapatın. Ardından yufkanız dikdörtgen olacak şekilde üçgenin ucuna doğru katlayın. Dikdörtgeni, üçgenin ucuna gelene kadar öne doğru katlamaya devam edin. Böreğe şekil verirken sigara böreğinin dikdörtgenini yapar gibi yapıyorsunuz. En sona geldiğinizde yufkanın ucunu ıslatarak (bir bardağa biraz su koyarak yufkanın ucunu suya daldırın) yufkayı böreğe yapıştırın. Diğer yufkalar için de aynı işlemi yapıp böreklerinizi bir gece dipfrizde dondurun. Dipfrize koyarken birbirlerine yapışmamaları için aralarına buzdolabı poşeti ya da yağlı pişirme kağıdı koyabilirsiniz.

Fırınınızı 170C’de ısıtın. Dipfrizden çıkardığınız buzu henüz çözülmemiş böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve hemen fırınlayın. Böreklerinizin üzeri kızarana kadar fırında pişirin.Bir diş sarımsağı havanda dövün ve 1 fincan yoğurda ilave edip karıştırın. Sıcak böreklerinizin üzerine bu yoğurttan dökerek servis edin.

Afiyet olsun…

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder