1 Mart 2011 Salı

Elmali Findikli Kek Tarifi

4 yumurta (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık içi (dövülmüş)
2 adet orta boy tatlı elma (rendelenmiş)
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Derin bir kabın içinde, yumurtayla toz şekeri 3-4 dakika kadar mikserle çırpın. Üzerine, rendelenmiş elmayı, dövülmüş fındığı, tarçını ve kabartma tozunu ekleyerek karıştınn. son olarak, unu azar azar ilave ederek iyice harmanlayın. Her tarafı yağlanmış orta boy bir fırın kabına hazırladığınız bu kek karışımını aktarın. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında kek iyice kabarıncaya kadar, 40-45 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğuyunca dilimleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder