8 Mart 2011 Salı

Mahluta Corbasi Tarifi

Mahluta, Antakya yöresine özgü bir kırmızı mercimek çorbası. Anadolu ve Ortadoğu’nun kesişme noktası Antakya, bu özelliği ile zengin bir mutfak kültürüne sahip. Eşsiz Antakya mutfağının tüm lezzetleri gibi mahluta çorbası, yakın coğrafyada da (Lübnan, Suriye gibi) sevilen bir yemek.

Malzemeler

* 8 su bardağı et suyu,
* 4 kahve fincanı kırmızı mercimek,
* 4 kahve fincanı un,
* 5 çorba kaşığı tereyağı,
* 1 yemek kaşığı kimyon,
* tuz ve biber

Hazırlanışı
Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra üzerini örtecek kadar su koyup hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, azar azar kaynar et suyu ilave ederek süzgeçten geçirin. Yağ ile unu 1-2 dakika kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin. Tuz, biber, kimyon koyup, on dakika kadar kaynatın. Kızarmış ekmekle servis yapın.

Kaynak:gurmerehberi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder