6 Temmuz 2011 Çarşamba

Vanilya Kremalı Cupcake

Uzun bir bekleyişin ardından elime ulaşan ve vanilya özütünü ilk defa bu cupcake’ler ile denedim, tat ve koku açısından oldukça başarılı bir malzeme, malesef  Türkiye’de bulunmuyor yada ben bulamadım… Özellikle sütlü tatlılarda ortaya çıkacak farkı görmek için sabırsızlanıyorum…
Cupcake’leri de ilk defa deniyorum fakat bu denemem bir türlü bulamadığım cupcake kalıpları veya uygun derinlikteki muffin kalıpları sayesinde biraz şekilsiz oldu, heryerde bulabileceğiniz metal minik kek kalıplarından ve cupcake kağıtlarından kullandım, sonuçta ortaya çıkan görüntü yukarıda, çok da kötü değil elbette  ama benim aklımda çok daha farklı bir görüntü vardı, bir daha ki sefere çikolatalı cupcake’ler yaptığımda aradaki farkı göreceksiniz.
Özellikle davetler, doğum günleri ve çocukların katıldığı etkinlikler için son derece doğru bir seçim…

Malzemeler:

  1. 2 silme su bardağı kek unu
  2. 1 silme su bardağı normal un
  3. 1 su bardağından bir parmak az şeker
  4. Yarım paket kabartma tozu
  5. Yarım çay kaşığı karbonat
  6. 2 Adet büyük boy yumurta
  7. Yarım su bardağı tereyağı, oda ısısında ve minik küpler halinde doğranmış
  8. Yarım su bardağı süt
  9. 1 Tatlı kaşığı vanilya özütü

Kreması için:

  1. Yarım su bardağı kadar tereyağı, oda ısısında
  2. Yarım çay bardağı süt
  3. Yarım paket labne peyniri
  4. 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  5. aldığı kadar pudra şekeri

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  2. Oda ısısında beklemiş yumurtalarınızın beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara alın.
  3. Sarıları şeker, süt, vanilya özütü ve tereyağı ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  4. Beyazları bir tutam tuz ile kar haline getirin.
  5. İki karışımı bir spatula ile aynı kaba alın.
  6. Üzerine unu ve diğer kuru malzemeleri eleyin.
  7. Spatula ile karıştırın.
  8. Kıvamı koyu olmalı gerekirse un ekleyebilirsiniz.
  9. Kalıba dizdiğiniz cupcake kağıtlarına dondurma kaşığı ile birer kaşık hamur koyun ve fırına verin.
  10. Yaklaşık 7-9 dk sonra üzerleri pembeleşip, kabarınca çıkartabilirsiniz.
  11. Bu arada kremayı hazırlamak için tereyağını kaba alınve mikser ile birkaç dakika krema kıvami alıncaya kadar çırpın.
  12. Üzerine, içine vanilya özütü karıştırılmış süt ve labne peynirini ekleyin.
  13. Eleyerek yeterinde pudra şekeri ekleyin, kıvamı koyu bir krema şeklinde olmalı.
  14. Fırından çıkan cupcakelerin üzerine isterseniz krema torbası ile, isterseniz de bir bıçak yardımıyla sıvayarak sürün, üzerine pasta şekerlemelerinden serperek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder