6 Temmuz 2011 Çarşamba

North Shield Pera'da...

1990’larda, İskoçya’dan esen bir rüzgarla hayatımıza girdi North Shield Pub.  Ekose desenli halılarla karşıladı, ahşap barı, rahat mı rahat koltukları ile yudumlarımıza eşlik edecek medeni bir ortamı sağladı. Mükemmel içki koleksiyonu ile maltlar dünyasındaki keşif yolumuzu aydınlattı, her geçen gün yeni tatlar sunmaya devam etti. İşin başında konusunda bilgi ve vizyon sahibi iç mimar ve gastronomi yazarı Teoman Hünal vardı. Bebeği gibi büyüttü North Shield’i. Ama bebek biraz fazla büyüyünce ele avuca sığmaz oldu, yayıldı, ellere dağıldı.

Her işletmede başarının sırrı yakın ilgi olduğundan kurucusunun izi olmadığı North Shield barları biraz öksüz kaldılar, yoldan çıktılar, benliklerini kaybettiler, ama yine de çok kardeş oldular.  Bugün işin erbabı Teoman Hünal ve aile bireyleri yine dizginleri ele alarak işin başına geçtiler ve 20 yıl, 16 kardeş sonrası efsanevi North Shield kapılarını Pera’da açtı.
 
Meşrutiyet caddesinde bulunan Palazzo Donizetti ismindeki butik otelin altında açılan yeni North Shield’in açılışı için epey emek harcanmış. Mimari harikası olan binanın yüksek tavanları sayesinde oldukça ferah bir mekan. North Shield’de iç mimari de bir o kadar özenle çalışılmış. Seda Hünal tüm North Shield’lerde ve La Brise restoranda olduğu gibi bu yeni mekanda da iç mimariyi ele almış. İngiliz pub kültürünü anlatan objeler, desenler ve konfor mükemmel düşünülmüş.
 
North Shield Pera’da içki koleksiyonu dört dörtlük. 20’ye yakın sayıda malt viski koleksiyonu ve diğer blend viski, Bourbon vb. gerçekten baş döndürücü. Klasik kokteyllerle birlikte imza kokteyllerin sayısı da yabana atılır gibi değil. Açılışla birlikte bazı içkilerin ithalatına da hız verilmiş olsa ki, özellikle bira çeşitliliği konusunda hayallerimiz yavaş yavaş gerçekleşiyor. Almanya’nın Bavyera bölgesinde üretilen Schneider marka buğday birası bu heyecanlardan biri. Tütsülenmiş arpadan yapılan Schlenkerla Rauchbier ilginç bir deneyim, özellikle de etle birlikte tüketildiğinde lezzeti daha da patlıyor. Bir Hollanda birası olan ve dünya çapında ciddi bir fanatik kitlesi bulunan Amstel seçenekler arasında. Brooklyn Brown Ale, Brooklyn Lager, Budwar Budweiser, Schneider Aventinus gibi daha birçok bira keyfi mevcut. Tüm bu imkanlar varken her ziyerette birini deneyerek bu konudaki dağarcığı yüceltmek lazım. Ayrıca North Shield Pera’da servis dikkat çekiyor. Bu kadar farklı içkinin bulunduğu bir barda personelin bilgisi çok önemlidir. Çalışanlar da hem tecrübeleriyle hem de eğitimleriyle bu ihtiyaca çok iyi cevap veriyorlar.
Aynı zamanda La Brise restoranın şefi olan olan Esen Hünal Blake’in pub için geliştirdiği menü özellikle içki kültürü ile çok güzel sentezlenmiş. Hatta çoğu yemeğin reçetesinde çeşitli içkiler kullanılmış. Klasik İngiliz yemeği olan fish & chips, steak, schnitzel, sosis çeşitleri, kısacası bana göre farklı biraları birlikte denemek için birçok lezzet sıralanmış. Patates püresi üzerinde karamelize soğanlar ile sunulan domuz sosisi (Bangers & Mash) benim şimdilik favorim ama hepsinin ayrı güzellikler vaat ettiğinden hiç şüphem yok.

Cheers!


 North Shield, Pera sayfasına ulaşmak için :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder