6 Temmuz 2011 Çarşamba

Elmalı Kurabiye


Favorilerimden biri bu kurabiyeler, sanırım sevmeyeni de yoktur, sevilmeyecek gibi de değiller hani…
Lezzetini dondurucuda saklandığında kaybetmemesi de en güzel yanlarından biri.
Bir çok tarif var elmalı kurabiye için ama şöyle bir uyarı yapmalıyım ki yoğurtlu olan tarifler uzun süre dayanmıyor ve genelde yumuşak oluyorlar, eğer kıtır kıtır seviyorsanız ve yapmışken fazla yapayım da kenarda bulunsun diyorsanız kesinlikle hamurunda yoğurt kullanmayın ve margarini eritmeyin.

Malzemeler:

hamuru için:
  1. Bir adet oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin.
  2. Yarım su bardağı sıvı yağ
  3. Bir adet yumurta (oda sıcaklığında)
  4. Bir su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  5. Bir paket vanilya
  6. Bir paket kabartma tozu
  7. Üç çorba kaşığı pudra şekeri
  8. Aldığı kadar un
İç harcı için:
  1. 4-5 adet elma
  2. 5 kaşık toz şeker
  3. 1 tatlı kaşığı tarcın
  4. 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:

  1. Hamuru hazırlamak için margarin, sıvıyağ, yumurta ve sütü bir kaba alın ve çatal yardımıyla yada çırpıcıyla birbirleriyle iyice özleşinceye kadar karıştırın.
  2. Kullanacağınız unu eleyin.
  3. Önce bir su bardağı unu, kabartma tozu, pudra şekeri ve vanilayayı eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve parmaklarınızla karıştırın.
  4. Kalan unu da kulak memesi kıvmında bir hamur elde edinceye kadar eleyerek yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.
  5. Hamur pürüzsüz bir hal alıncaya kadar iyice yoğurun.
  6. Dinlenmesi için üzerini örterek bekletin.
  7. Elmaları soyun ve rendeleyin, bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin ve elmalar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar soteleyerek pişirin.
  8. Cevizi ve tarçını da ekleyerek biraz soteleyin ve ateşten alın.
  9. Hamurdan küçük bir elma boyunda bezeler yapın ve merdane yardımıyla çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak bir şekil elde edin.
  10. Ve elde ettiğiniz yuvarlağı 8′e bölün ve 8 adet üçgen elde edin.
  11. Üçgenlerin kalın uçlarına elmalı harçtan koyun ve yuvarlayarak sarın.

  12. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  13. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder