6 Temmuz 2011 Çarşamba

Kaşarlı ve Sucuklu Yumurta


Nefis görünüyor değil mi?, tadı da görüntüsü kadar güzel oluyor emin olun. Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biridir sucuklu yumurta hatta kahvaltı için yapılabilecek en basit şeylerden biridir, bundan sebeptir ki siteye koymayı hiç düşünmemiştim. Sucuk tarzı şeylerden pek hoşlanmasamda her yapışımda görüntüsü beni bile cezbediyor. Herkes sucuklu yumurtayı farklı yapar sanırım, ben de kendi tarzımda yapıyorum ve tadı sucuklu pideyi andırıyor.

Malzemeler:

  1. Çeyrek kanal sucuk
  2. 3 yumurta
  3. yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
  4. kekik
  5. tuz

Hazırlanışı:

  1. Sucukları çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
  2. Tavaya 1 kaşık sıvıyağ koyun ve kızdırın.
  3. sucukları tavaya alıp üzerlerine biraz kekik serpin arkalı önlü 2′şer dakika kızartın.
  4. Yumurtaları ayrı bir kaba kırın ve tuz ile iyice çırpın.
  5. Kızaran sucukların üzerine çırpılmış yumurtaları dökün ve istediğiniz kadar pişirin. Eğer iyice pişmelerini istiyorsanız (tersini çevirmeyin)  üst tarafta kalan sıvı yerleri pişen  kenarları çatalla kaldırıp tavayı yana yatırarak tavanın  altına doğru akıtıp pişmelerini sağlayabilirsiniz.
  6. Pişen sucuklu yumurtanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin ve üzerini bir kapak ile kapatın.
  7. Kaşarlar eriyince sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder