6 Temmuz 2011 Çarşamba

Şeyhmuz Kebap

Kapalı Çarşıya yolunuz mu düştü? Çemberlitaş’ı yabancı dostlarınıza tanıtmaya mu gittiniz? Yolunuzun muhakkak geçmesi gereken bir lokanta, Mardinli ŞEYHMUZ Kebap’tır.
İçeri girer girmez 20-25 kişilik ufak bir salonun içinde etrafına bakmadan önündeki yemeğe yumulmuş müşteriler, ve az yüksekçe bir kotun üstünde, biberlerin, domateslerin ardından hareket halindeki aşçı kepleri gözleniyor. Biraz daha ilerleyince kep sahibi ustaların yüzlerinde güzel bir tebessüm ile etlerle yaşadıkları yakın ilişki göze çarpıyor. Sipariş gelmeden sanırsınız ki ustalar aylaklık yapıyor. Sipariş geldiği anda bir anda arı temposu çalışma başlıyor. Kısacası her dokunuş cıvıklamanın, kebabın en taze şekliyle size hazırlanması için o anda gerçekleşiyor.




Şeyhmuz Kebap, Mardinli bir aileye ait. Bu yüzden müşteriler arasında Mardinli dostlar çok var. Ayrıca civar esnafı ve lezzet avcıları da Şeyhmuz Kebap’ta toplanmışlar. Şeyhmuz Bey rahmetli olmuş ama ailesi aynı özenle işlere devam ediyor. Burası sadece öğle yemeği servisi veriyor. Cumartesi günü de açık. Ancak bayramda giderseniz pek şans yok. Şeyhmuz Kebap’ın bir de arka odası var ki orası da 20-25 kişi alır. Şeyhmuz’un duvarlarında Mardin’den fotoğraflar ve geleneksel süs eşyaları var. Ancak pek özenli olarak asılmamış, lokantaya fazla bir karakter vermiyor. Mardin gibi özel bir yörenin lezzet temsilcisi olarak az bütçeyle çok daha ruhlu bir atmosfer yaratılabilir.
Sofraya ilk oturulduğunda karışık turşu, çömlek yoğurdu ve salata servis ediliyor. Bizim yan masamızda Rakı yudumlayanları görünce anlıyoruz ki içki de veriliyor. Mardin’de içki bulmak samanlıkta iğne aramak gibi olduğundan şaşırıyor ve seviniyoruz. Cıvıklama veya Cıvıklı Lahmacun ilk tattığımız lezzet oluyor. Aslında lahmacun demek biraz abes çünkü satırla kesilmiş parça parça etler var kıyma yerine. Etlersuyunu hapsettiği için Cıvıklama lezzetini muhafaza edebilmiş. Bir de Şehymuz kebabı söylüyoruz. Hamburger köftesinin iricesi gibi gözüken bu kebap pek lezzetli. İçindeki biberler ve domatesler diriliğini bir miktar koruduğu için sularını da ısırırken bırakıyorlar. Şeyhmuz kebabı ile birlikte sunulan köz biber ve domatesler de son derece leziz. En son lezzet, ıslak kadayıf. Cevizleri cömertçe kullanılmış, şerbeti fazla ağdalı değil, bir bardak çay ile mutlu son!

 

Adres: Molla Fenari Mah. Medrese Sok. No:2 Çemberlitaş İstanbul
Tel: 02125261613

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder