5 Temmuz 2011 Salı

Duyulmamış Diyet Tüyoları

Diyet yaparken zorlandığınız oluyor mu? Peki sıkı şekilde yaptığınız diyetten istediğiniz sonuçları alamadınız mı? Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirecek ve başarılı bir diyetin tüyolarının ilk bölümü.

Fazlalıkları Sınırlandırın
Diyet yaparken hangimiz açık büfelerde sunulan yiyeceklerin çokluğu ve çekiciliği karşısında dayanamayıp yemedik? Sadece her çeşitten bir parça almak bile sonradan kendimizde pişmanlık yaratmadı? Bunu aşmak için yapacağınız şey fazlalıkları sınırlandırmanız. Örneğin, patates ya da diğer kızartmalardan mı alacaksınız, alın fakat üstüne ketçap ya da mayonez koymayın. Kek ya da pasta mı canınız çekti, alın fakat üstüne krema ya da çikolata sosunu boşaltmayın. Kahve veya çayınızı şekersiz , sade için. Böylece hem kendinizi çok strese sokmamış, hem de kalori ve yağ alımını mümkün olduğunca azaltmış olursunuz.

Kahvaltılarınızda Yulaf Bulunsun
Yulaf hem uzun süreli bir tok tutucu hem de kan şekeri düzeyini koruyan bir besindir. Düşük glisemik indeksi sayesinde diğer karbonhidratlı besinlere oranla kan şekeri seviyesini ani yükseltip düşürmez. Yulaf alırken işlenmiş olanını değil, kabuklu olanını alınız, zira aynı etkiyi göstermediği saptanmıştır. Kahvaltılarda üzerine yağsız süt ve az miktarda kabuksuz yemişler ilave ederek çeşitlendirebilirsiniz.

Öğlenki Salatanızı Süsleyin
Diyet uygulayanların en çok yaptıkları hatalardan biri de salatalarını oldukça sade yahut tek tip olarak yemeleridir. Öğlen yediğiniz salatanızın üzerine bir miktar protein ve iki kaşık zeytinyağı ile süslemeniz sizi uzun süre tok tutacaktır. 100-120 gr. Izgara edilmiş tavuk göğsü ya da biftek parçacıkları ya da diyet ton balığı sizi saat 15.00 lere kadar gereksiz atıştırmalıklardan korur.

Sebzeleri Dondurucunuzda Saklayın
Taze sebzeler kesinlikle daha lezzetli ve besleyici olurlar. Ancak, günümüz insanları çoğunlukla mutfakta harcayacak zaman pek bulamamaktadırlar. Bazı sebzeleri (örneğin, havuç, patates, brokoli, fasulye, bezelye.. gibi) yıkamak, ayıklamak, doğramak, dilimlemek ve sonra da pişirmek ya da dondurucuda saklamak yerine erişilmesi daha kolay, hazır paketlenmiş cipsleri tercih etmektedirler. Daha sağlıklı beslenebilmek ve diyetinize daha sadık kalmanız için özel olarak yıkanmış, hazırlanmış, dondurulmuş ve paketlenmiş sebzeleri alıp dondurucunuzda stoklamak daha pratik bir çözümdür. Tek yapacağınız, yeterli miktarı buzdolabınızdan çıkarıp hemen pişirmenizdir. Böylece daha fazla sebze yediğinizi farkedeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder