5 Temmuz 2011 Salı

Kalorileri değil adımları say!

Kilo kaybetmeyi arzuluyorsunuz, ancak hem tekrar geri almamak, hem de sağlıklı kalmak istiyorsanız “step diyet” size uygun bir diyet olabilir.

Bu diyet yöntemi ile karbonhidratları, yağları ve alınacak kalorileri hesaplamıyorsunuz.Burada çok sıkı bir diyet planı uygulamaktan ziyade yemek yeme ve egzersiz alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmeniz öneriliyor. diyet yöntemi gayet basit; günde 10.000 adım ve porsiyonlarını ¼ oranında azalt. Yani, günde 10.000 adım kadar yürüyebilmek, %25 kadar yemekleri azaltabilmek ve sonuç olarak da kiloları kaybetmek.

Step diyet, hem kilo vermede hem de verilen kiloyu koruyabilmede oldukça etkili ancak ömür boyu uygulanması gereken bir programdır. Kilonuzu korumak için maraton yapmanıza gerek yok. Sadece ayakkabılarınız bağlayın ve padometre (adımölçer) aletinizi belinize takın. Eğer yürümeye ve yemeklerinizi de %25 azaltmaya hazırsanız “step diyet” aradığınız bir programdır. Yürümeye önce günde 2.000 adımla başlayın ve giderek artırarak 10.000 adıma çıkartın.

Meyve ve sebzeler, tam tahıllar, düşük yağlı süt ürünleri, düşük proteinli gıdalar ve doymamış yağları tercih edin. Bu diyet planında yasaklanmış hiçbir yiyecek yoktur. Eğer, dayanamayıp bir dilim cheesecake ya da pasta yediyseniz bunu da fazladan yürüyeceğiniz adımlarla telafi edebilirsiniz.

Adımları saymak, hem eğlenceli bir fiziksel aktivite hem de kilo kaybına neden olan bir ikramiye gibidir. Herkes kolayca uygulayabilir. ABD’li sağlık uzmanları, eğer pek çok kişi porsiyonlarını traşlayıp, fiziksel hareketlere daha fazla önem verseydi bugün, Amerika da muhtemelen obezite problemi yaşanmazdı diyorlar.

Kilo vermek ve zayıflamak niyetindeyseniz “step diyeti” uygulamaya başlayın. Bu diyet, sizi ideal kilonuza ve sağlıklı bir kişi haline getirecektir. Tabi, yapacağınız iki şey var; birincisi istemek, ikinci olarak ise bir “adım ölçer” aleti satın almaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder