12 Temmuz 2011 Salı

Hindistancevizi Sütünde Yeşil Körili Tavuk (Tayland Mutfağı'ndan)

Malzemeler

    5 su bardağı hindistancevizi sütü 2 çorba kaşığı yeşil köri 300 gram dilimlenmiş tavuk fileto 2 parça kaffir lime (bir baharat çeşidi) 5 su bardağı hindistancevizi sütü 2 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapılışı

Tencereye hindistancevizi sütünü ve yeşil köriyi koyun. Kaynayınca tavukları, şekeri, tuzu ve kaffir lime'yi ilave edin. Başka bir kapta, hindistancevizi sütünü krema haline gelene kadar yaklaşık yedi dakika pişirin. Tavukların üzerine gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder