6 Temmuz 2011 Çarşamba

Meze by Lemon Tree

Meze:  Sebze, deniz mahsulü ve et içerikli küçük tabaklardan oluşan, Rakı veya şarap eşliğinde kapsamlı bir sofranın başlangıç yemekleri olarak düşünülen yemekler.
Meze By Lemon Tree: Şişhane, Pera’da bir meze cenneti! Yalın ve mütevazı modernlikteki restoran sadece 40 kişi ağırlayabilecek kapasitede. Restoranın, Meşrutiyet caddesine bakan cephesindeki vitrayların ardında memnuniyet ifadeleri sergileyen konukları görenler birkaç gün içerisinde kendilerini aynı konumda buluyorlar. Üç ortağı olan Meze by Lemon Tree, esasında Bodrum Türkbükü’nde bulunan “Lemon Tree” isimli otelin restoran niteliğindeki bir uzantısı.
Mevsime ve malzeme kalitesine göre belirlenen birbirinden lezzetli ve yaratıcı meze çeşitleri karar aşamasında sıkıntı yaratabiliyor. Neyse ki 2 alternatifli set menü var ki bu menülerin her birinde 6 çeşit meze seçme şansı var.
Durun! Sakın 3 kişi gidip de birer set menü söylemeye kalkmayın. Yoksa meze patlaması yaşayabilirsiniz. Oysa mezeden sonra da nice lezzetler var kaçırılmaması gereken.

Meze by Lemon Tree’de Mezeler:
Lakerda Salatası: Lakerdasız meze sofrası olmaz! Ama eğer lakerda sunum ve lezzet bileşenleri ile farklı bir kimliğe bürünmüşse ona da kimsenin itirazı olmaz. Bu lakerda daha minik parçalar halinde, rezene ve limon kabuğu eşliğinde ve şahane lezzette.
Tulum Peynirli Yeşil Biber:
Yeşil minik biberlerin içi tulum peyniri, çam fıstığı ve az zeytinyağı dolu. Üzerine de sarımsaklı taze domates sosu gezdirilmiş! Rakının yanında bir iyi gidiyor ki sormayın…
İstiridye Mantarlı Füme Alabalık:
Kabul ediyorum, kulağa biraz sofistike geliyor. Yine kabul ediyorum ki, Rakı’dan ziyade biraz meşe dokunuşlu beyaz veya az tanenli kırmızı bir şarapla daha fazla uyum sağlar. Ama lezzete gelince akan sular durdurulur.
Levrek Ceviche:
Çiğ levrek sadece lime ve limonla marine edilerek pişmiş, üzerine bir de kapariler serpilmiş. Sonuçta da basit ama saf ve leziz bir tada kavuşulmuş.
Izgara Köfte:
Her şeyden önce sunuma takılıyor insanın gözü. Turuncu renkli dökme demir minik kapta ızgara sebzeler ve yanında belli ki içindeki suları dışarı fışkırmaya hazır köfteler. İster ana yemek yapın, ister meze!
Pastırmalı Humus:
Yine turuncu renkli sevimli kaplarda çıkıyor karşımıza. Humusun üzerinde çemeni kesilmiş, ince pastırma parçaları ile sıcacık servis ediliyor.
Kalamar:
Hemen hemen tüm Rakıcılar meraklıdırlar kalamara. Ama kalamar kalamar olalı bu kadar dehşet lezzette sunulmuş muydu acaba Rakıcılara? Halkalara ayrıldıktan sonra kızartılmış ama kafa kısmında ayrılmamış, adeta bir kalamar salkımı gibi sunuyor kendisini. İçi yumuşacık ve tatlımsı ama dışı çıtır çıtır, kıvamında.
Meze by Lemon Tree’de servis de çok özenli ve bilgilendirici. İster grup halinde, ister romantik bir gecede Pera’da tercihlerin başında yer almasını tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder