5 Temmuz 2011 Salı

Protein ile Zayıflama

Şeker diyeti, 1990′ların ortalarında çıkan, şekeri ve yüksek glükozlu besinleri öğünlerden tamamen kaldırarak zayıflamaya yönelik bir diyettir.

Yüksek glükozlu yiyecekler, kan şekerini yükselterek insülin oluşumunu arttırır ve vücudumuzun çok fazla miktarda yağ ve şeker depolamasına neden olur. Şeker diyetiyle, şeker ve yağ depolanmasını keserek zayıflama mümkün oluyor.

Bu diyetin temel amacı; alınan karbonhidrat miktarının azaltılarak vücuttaki karbonhidrat seviyesinin düşürülmesi ve vücudun enerji gereksinimini yağları yakarak elde etmesini sağlamaktır. Vücuda karbonhidrat girişi olmadığından zayıflama mümkün olacaktır çünkü vücut enerji için depolanmış yağları yakacaktır.

Yüksek protein ve düşük karbonhidrat barındıran bu diyet, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Günde 20 gramdan fazla karbonhidrat ile ve üç beyaz diye adlandırdığımız tuz, şeker ve undan uzak durmamızı sağlayacaktır.

Yasak Yiyecekler
Şeker diyetinde yenmemesi gereken olan yiyecekler; Pasta, kurabiye, ekmek ve kraker gibi rafine edilmiş tüm şekerli ve aromalı yiyecekler, patates, mısır, havuç ve pirinç de yenmemesi gereken yiyecekler arasında. Şeker içerdiğinden dolayı meyvelerden de bir süre uzak durmalısınız. Pirinç, makarna ve ekmek ise kesinlikle yasak olan yiyeceklerdir

Yenebilen Yiyecekler
Şeker diyeti, vücuda giren şeker miktarını azaltmaya yönelik olduğundan yüksek protein kaynağı olan et (tavuk, hindive kırmızı et), balık, peynir başlıca besin grupları. zeytinyağlı yiyecekler gibi şeker içermeyen birçok yiyeceği yiyebilirsiniz. Yemeklerinizi pişirirken zeytinyağı kullanmaya gayret gösterin.

İşte size bir haftalık diyet planı:
Sabah Öğle Akşam
1.Gün Sahanda jambonlu veya sosisli yumurta, çay ya da kahve Küçük salata, yarım gözleme, maden sodası Deniz ürünlerinden oluşan bir salata, biftek ya da balık
2.Gün Omlet, domates suyu, 2 dilim çavdar ekmeği, çay ya da kahve Karışık salata (tavuklu, jambonlu ya da biftekli) Izgara tavuk, çorba ve çilek
3.Gün Peynirli, ıspanaklı omlet, 2 dilim çavdar ekmeği, çay ya da kahve Izgara tavuk ve yanında yarım tabak sebze Dana pirzola, yarım tabak sebze, sossuz yeşil salata



Yüksek protein içeren bu diyete mutlaka bir doktor kontrolünde başlanmalıdır ve yüksek kolestrol ve kas zayıflığı gibi sağlık sorunlarına neden olabileceğinden 2 haftayı aşmamak gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder